Francouzský citrónový koláč s rozmarýnem

Svěží citrónový koláč má spoustu variant, tahle s rozmarýnem je naprosto úžasná...

Janny's Gluten Free Bakery

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus:

  • 250 g samokypřící mouky
  • 125 g másla
  • 35 g krupicového cukru
  • 2 žloutky
  • špetka soli

Náplň:

  • 3 vejce
  • 3 žloutky
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g krupicového cukru
  • nastrouhaná kůra z 2 citronů
  • šťáva ze 2 citronů
  • špetka soli
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu

Postup

1

Z mouky, másla, cukru, žloutků, 50 ml vody a soli vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut odležet do lednice.

2

Mezitím předehřejeme troubu na 180° a připravíme náplň. Vejce, žloutky, cukr, smetanu, šťávu i kůru z citronu a špetku soli prošleháme. Nakonec vmícháme rozmarýn.

3

Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Propícháme na několika místech vidličkou a dáme péct na 10 minut. Na upečené těsto rovnoměrně nalijeme náplň. Pečeme 30 minut.

4

Upečený koláč pocukrujeme a ozdobíme větvičkami rozmarýnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Netradiční guláš s uzenou paprikou

Mandlo-rozinková srdíčka bez mouky a másla

Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu

Domácí zmrzlina jen ze 2 ingrediencí

Křehké sušenky s citrónovou náplní

Cuketové kapsičky se sýrovo masovou náplní

Zázvorový nápoj s medem a citronem

Zdravý & snadný nepečený mrkvový dort z mixéru

Křehké kynuté uzlíky s česnekem a strouhaným čedarem

Velikonoční nádivka po vegansku

Italské sušenky cantucci

Video: Třešňový mramorový raw cheesecake z krémového kešu mléka