Red velvet cupcakes

Tenhle červený samet pochází z New Yorku. Klasický dort se skládá z červené nebo červeno-hnědě zabarveného korpusu. Dort se několikrát prokrojí a pomaže krémem. Zářivě červené barvy se dosahuje přidáním potravinářského barviva. Doporučuji používat gelové barvy. Údajně by měl dort zčervenat jen díky reakci octa, podmáslí a kakaa.

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 15 g holandského kakaa
  • 120 g změklého másla
  • 300 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 240 (+-) ml podmáslí
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička octa
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 polévková lžíce červeného gelového barviva

Krém

  • 125 g cream cheese neboli měkkého bílého sýru (Philadelphia – koupíte v Tescu)
  • 125 g mascarpone
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
  • 60 g moučkového cukru
  • 180 ml smetany ke šlehání

Postup

1

Troubu předehřej na 180°C.
Muffinový plech vylož papírovými košíčky.
Do mísy prosej mouku, kakao, prdopeč a sůl.
V robotu mixuj máslo s cukrem do světlé pěny a poté přidej 2 vejce. Jedno po druhém. Nakonec přidej lžičku vanilkového extraktu.
V jiné misce smíchej podmáslí s barvivem.

2

K máslové hmotě přidej třetinu moučné směsi, polovinu obarveného podmáslí a chvilku míchej. Pak přidej další třetinu a opět trochu podmáslí a nech chvilku míchat. Naposledy přidej zbytek moučné směsi a podmáslí a opět nech míchat.
Do skleničky si nalij ocet a přidej lžičku jedlé sody. Reakce bude taková, že to bude pěnit. Rychle to dej do mísy s těstem a zapracuj. Těstem do dvou třetin naplň papírové košíčky a peč asi 20 minut. Jestli jsou hotové zjistíš pomocí špejle, že se těsto na ni nelepí.

3

Po upečení dej muffiny vychladnout na mřížku. Mezitím si připrav krém. V míse smíchej cream cheese s mascarpone. Směs zasyp cukrem a přilij do ní vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a zlehka vmíchejte do připravené směsi. Ozdob dortíky

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Česnekový bůček

Řecké pasticcio

Zeleninový vývar

Nestoudně dekadentní řezy s čokoládou, karamelem a vanilkovým krémem

Kuřecí roláda s palačinkami plněnými houbovou směsí

Citrónové sušenky

Smoothie z melounu, kiwi a chia

“kuskus“ z květáku se zeleninou

Brokolicový krém se základem z kořenové zeleniny

Paprikový salátek tří barev s lososem

Lívance z kokosové mouky

Opečené tofu s ořechy a brusinkovou omáčkou