fbpx

Špaldovo sýrové krekry

Nedávno mě zaujal recept na sýrové krekry a jedna „vychytávka“ při jejich výrobě. Když jsme dnes v lednici objevila nepotřebný kousek parmazánu, bylo jen dílem okamžiku, než jsem se dala do jejich přípravy a výsledek je naprosto dokonalý.

Špaldovo sýrové krekry

Ingredience na 10 porcí

Ingredience:

  • 100 g másla
  • 100 g špaldov
    é mouky (typ 630 + 1050, v poměru 50% na 50%)
  • 100 g tvrdého sýra Grand padano
  • 1 žloutek

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Máslo necháme povolit, sýr nastrouháme najemno a poté všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinové folie a minimálně na jednu hodinu necháme odpočinout v lednici.

2

Poté jej vyndáme. Rozválíme na placku cca 1 cm tlustou a rádýlkem vykrajujeme čtverce, které přepůlíme na trojúhelníky. Pomocí brčka pak uděláme do trojúhelníčků dírky.

3

Přendáme na plech vyložený pečící folií a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 8 minut.

Poznámka

Inspirace: www.carujeme.cz

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře