Špaldovo sýrové krekry
Nedávno mě zaujal recept na sýrové krekry a jedna „vychytávka“ při jejich výrobě. Když jsme dnes v lednici objevila nepotřebný kousek parmazánu, bylo jen dílem okamžiku, než jsem se dala do jejich přípravy a výsledek je naprosto dokonalý.

Ingredience na 10 porcí
Ingredience:
- 100 g másla
- 100 g špaldov
é mouky (typ 630 + 1050, v poměru 50% na 50%) - 100 g tvrdého sýra Grand padano
- 1 žloutek
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Máslo necháme povolit, sýr nastrouháme najemno a poté všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinové folie a minimálně na jednu hodinu necháme odpočinout v lednici.
Poté jej vyndáme. Rozválíme na placku cca 1 cm tlustou a rádýlkem vykrajujeme čtverce, které přepůlíme na trojúhelníky. Pomocí brčka pak uděláme do trojúhelníčků dírky.
Přendáme na plech vyložený pečící folií a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 8 minut.
Poznámka
Inspirace: www.carujeme.cz
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře