Crostini s černým lanýžem

Křupavé opečené chlebíky z italské rustikální bagety podávané s krémem z černých lanýžů a ančoviček.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

čerstvé lanýže nebo ty v oleji (množství odhadem, já použila 3 větší kuličky, kousek si nechte stranou, nastrouháte ho potom nakonec na crostini)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plátek ančovičky
  • extra-panenský olivový olej
  • italská bageta (rustikální)

Postup

1
Rozehřejte troubu na 150°C. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky široké cca 1 cm. Bagetky dejte do trouby na cca 5 minut (zkontrolujte, že jsou křupavé, nesmíte je tam nechat příliš dlouho jinak ztvrdnou). Mezitím osmahněte oloupaný a rozmáčklý česnek na pávi, kam přidáte cca 5 lžic olivového oleje a 1 plátek ančovičky (tu lehce míchejte, ona se na pánvi rozpustí do takové kaše).
2
Jakmile česnek lehce zezlátne, vyndejte ho, vypněte oheň a stranou do pánve. Přidejte lanýž nastrouhaný najemno, všechno pořádně promíchejte. Dejte znovu na oheň a osmahněte vzniklou omáčku maximálně 1 minutu. Na teplé bagetky namažte lanýžovou omáčku a navrch ještě nastrouhejte čerstvý lanýž, můžete zakápnout ještě trochou olivového oleje.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jáhlový vanilkový dort s krémem z hrašky

Bezlepková banánová bábovka se zázvorem

Dýňové ragú s fazolkami

Tapiokový puding s borůvkami

Marocké mleté maso s kuskusem

Pečená mrkev s javorovým sirupem

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky

Poctivá květáková polévka, která skutečně zasytí

Seitan s brokolicovým pyré

To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Video: Domácí bramborový chléb

Dýňová polévka s kokosovým mlékem