Crostini s černým lanýžem

Křupavé opečené chlebíky z italské rustikální bagety podávané s krémem z černých lanýžů a ančoviček.

Crostini s černým lanýžem

Ingredience na 3 porce

čerstvé lanýže nebo ty v oleji (množství odhadem, já použila 3 větší kuličky, kousek si nechte stranou, nastrouháte ho potom nakonec na crostini)

  • 1 stroužek česneku
  • 1 plátek ančovičky
  • extra-panenský olivový olej
  • italská bageta (rustikální)

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Rozehřejte troubu na 150°C. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky široké cca 1 cm. Bagetky dejte do trouby na cca 5 minut (zkontrolujte, že jsou křupavé, nesmíte je tam nechat příliš dlouho jinak ztvrdnou). Mezitím osmahněte oloupaný a rozmáčklý česnek na pávi, kam přidáte cca 5 lžic olivového oleje a 1 plátek ančovičky (tu lehce míchejte, ona se na pánvi rozpustí do takové kaše).

2

Jakmile česnek lehce zezlátne, vyndejte ho, vypněte oheň a stranou do pánve. Přidejte lanýž nastrouhaný najemno, všechno pořádně promíchejte. Dejte znovu na oheň a osmahněte vzniklou omáčku maximálně 1 minutu. Na teplé bagetky namažte lanýžovou omáčku a navrch ještě nastrouhejte čerstvý lanýž, můžete zakápnout ještě trochou olivového oleje.

Mohlo by vás zajímat: Hotové do 30 minut, Předkrmy, Pro začátečníky, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře