Křupavé opečené chlebíky z italské rustikální bagety podávané s krémem z černých lanýžů a ančoviček.
Ilove Italy
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
čerstvé lanýže nebo ty v oleji (množství odhadem, já použila 3 větší kuličky, kousek si nechte stranou, nastrouháte ho potom nakonec na crostini)
1 stroužek česneku
1 plátek ančovičky
extra-panenský olivový olej
italská bageta (rustikální)
Postup
1
Rozehřejte troubu na 150°C. Mezitím nakrájejte bagetu na plátky široké cca 1 cm. Bagetky dejte do trouby na cca 5 minut (zkontrolujte, že jsou křupavé, nesmíte je tam nechat příliš dlouho jinak ztvrdnou). Mezitím osmahněte oloupaný a rozmáčklý česnek na pávi, kam přidáte cca 5 lžic olivového oleje a 1 plátek ančovičky (tu lehce míchejte, ona se na pánvi rozpustí do takové kaše).
2
Jakmile česnek lehce zezlátne, vyndejte ho, vypněte oheň a stranou do pánve. Přidejte lanýž nastrouhaný najemno, všechno pořádně promíchejte. Dejte znovu na oheň a osmahněte vzniklou omáčku maximálně 1 minutu. Na teplé bagetky namažte lanýžovou omáčku a navrch ještě nastrouhejte čerstvý lanýž, můžete zakápnout ještě trochou olivového oleje.