
Sýrová omáčka
Sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte a ostatní ingredience si připravte, ať je máte pěkně po ruce.
Slaninu opečte na pánvi, přidejte špenát a nechte ho restovat asi 1 minutku. Vyjměte z pánve do misky, tuk ze slaniny by měl zůstat v pánvi. (Pokud nezůstane, přidejte trochu oleje.)
Gnocchi dejte vařit dle návodu (obvykle: v osolené vodě vařte 2–3 minuty, jakmile vyplavou, vyjměte děrovanou lžící). Opečte na pánvi, kde se smažila slanina. Restování bude trvat asi 5–7 minut, pokud vaříte na skokeramické desce. Pokud máte plyn, bude to rychlejší a gnocchi budou mít tendenci připalovat se.
V malém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a půl minutky smažte na jíšku. Pak přidejte mléko, míchejte a nechte probublat asi půl minutky. Přidejte smetanu, sýr, strouhněte trošku muškátového oříšku, přidejte papriku, sůl a pepř podle chuti. Nechte sýr rozpustit. Pokud se vám bude zdát omáčka hustá, přidejte ještě mléko.
Smíchejte orestované gnocchi se slaninou a špenátem. Dejte na talíř a zakapejte sýrovou omáčkou.