Variace na focacciu s černými olivami

Myslela jsem si, že to bez pečiva prostě nejde a ono by to šlo, člověk musí jen hledat a dát si trochu námahy. Nedávno jsem objevila recept na tvarohové pečivo bez mouky, a to bych nebyla já, abych si ho nepřetvořila k obrazu svému. Vznikla tak variace na focacciu a její využití jako „pečiva“ na skvělý sandwich.

Dobroty do bříška

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience:

  • 130 g polotučného tvarohu
  • 120 g sýra cottage
  • 4 vejce
  • 1 pytlík kypřícího prášku bez fosfátů
  • 2 špetky soli
  • pepř
  • hrst bazalky a oregána
  • 100 g černých oliv

na sandwich (1 porce):

  • 2 lžičky sýra cottage
  • 1 rajče nakrájené na kolečka
  • oblíbený salát

Postup

1

V míse si smícháme tvaroh, sýr cottage s vaječnými žloutky. Přidáme kypřící prášek, osolíme a opepříme.

2

V druhé míse si vyšleháme sníh z bílků. Vmícháme ho opatrně do tvarohové směsi. Důkladně promícháme a přidáme bylinky (nasekanou bazalku, oregáno). Předehřejeme troubu na 150 °C. Připravíme si pečicí plech, který vyložte pečicím papírem nebo folií. Těsto pak na plech vyplijeme a rozetřeme po celé ploše. Navrch poklademe nakrájené olivy a pečeme cca 30 minut.

3

Po vychladnutí můžeme pak krájet na různé tvary či využít místo pečiva např. na sandwich. Ukrojíme si dva stejné čtverce focaccii, na jeden navrstvíme natrhaný oblíbený salát, rajčata nakrájená na kousky, lžičku či dvě sýra cottage, opět salát a přiklopíme druhou půlkou focacii.

Poznámka

Inspirace : https://carujeme.cz/recept-na-tvarohove-pecivo-bez-mouky/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Quiche (koláč) s hruškami, gorgonzolou a slaninou

Thajské zelené kuřecí kari

Pražma s citrony a hráškovým pyré

Nepečené smetanové řezy se sušenkami, karamelem a vanilkovým krémem

Pečená brambora

Zeleninový guláš s fazolemi a kolínky z jednoho hrnce

Vánoční cukroví – křehké ořechové mušličky se žloutkovým krémem

Domácí rebarborovo-jahodová marmeláda jako od babičky

Makronky – macarons

Bezlepkový čokoládový dortík

Nepečený kokosový „cheesecake“

Lilkové mini pizzy s domácí rajčatovou omáčkou, italským kořením a sýrem