Perníčky

Vera.gayd

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

těsto

  • 400g hladké mouky
  • 75g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • půl lžičky skořice

poleva

  • bílek
  • 140g moučkového cukru
  • lžíce bramborového škrobu
  • potravinářské barvivo

Postup

1

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a nejlépe přes noc do druhého dne necháme uležet v lednici.
Na silikonové podložce či na vále posypaným trochou mouky vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 10minut.
Necháme vychladnout a ozdobíme. My zdobili s dětma kupovaným zdobicím krémem ale lze si vyrobit domácí bílkovou polevu kterou používá na zdobení mamka.

2

Bílková poleva: Vyšleháme si bílek, moučkový cukr a bramborový škrob. Přidáme pár kapek citronové štávy a šleháme dokud nevznikne polotuhá poleva.
Polevu si můžete rozdělit na části a potravinářským barvivem obarvit na různé barvy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Makové bochánky z bramborové kaše

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Zeleninový salátek s kuřecími nudličkami

Recept na domácí levandulový sirup a vanilkovo-levandulové sušenky

Cuketový „dort“ s pikantní masovou směsí

Letní okurkovo-melounové smoothie s mátou

Video: Zapečené brambory s medovou šunkou a švýcarským sýrem

Krásný dort s jemným krémem a čokoládovými kapičkami

Zapečené brambory se zelím

Dokonalý veganský cheesecake

Polévka z pečené dýně a červené čočky

Zapečené jáhly se zeleninou a tempehem