Domácí Müsli

Granola neboli pečené müsli je jedna z nejoblíbenějších variant sladkých snídaní. Já jsem klasické kupované Müsli neměla už... uf ... šest let a při poslední návštěvě obchoďáku mi na ně padlo oko... Hmm ty nugátové bych si dala, ale opravdu je nutný je mít s toliko cukrem?

LP Angel

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150g Vámi zvolených vloček
  • 100g přesnídávky podle vaší chuti
  • 40g kokosového oleje
  • lžíce medu
  • hrst oříšků – pekanové, mandle, kešu, para…
  • dvě lžíce sušeného ovoce

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 stupňů.

2

V míse smíchejte vločky, přesnídávku, kokosový olej, med, ořechy a vytvoříme směs.

3

Směs rovnoměrně rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.

4

Zapékáme 25-30 minut - doporučuji troubu hlídat... ta naše je nějaká rychlá :) já vyndávala už po 20 min .

5

Pečeme při 150-160 stupních.

6

Během pečení granolu několikrát promíchejte.

7

A je to , připravíme skleničku a máme o snídaně a svačiny postaráno. Lehké a kreativní.

Poznámka

Já použila klasické ovesné, ale dobré jsou i pohankové, žitné nebo bezlepkové
Jindy můžete přidat i kvalitní čokoládu a klidně i ten nugát, kokosové hoblinky jsou také vítané a stejně tak i kakao a různé druhy sušeného ovoce, semínka…

Ale hlavně, dle vašich chutí a bez zbytečných blbin :)

https://lp-angel-life.blogspot.cz/2017/11/domaci-musli.html

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečené podzimní karbanátky z dýně, mrkve a uzeného tofu

Česnečka s kroupami

Letní kiwi řezy s krémem z mascarpone a zakysané smetany

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Zapečené plněné conchiglioni

Cookies nanuky

Dezert s překvapením – Šálek kávy, který můžete sníst úplně celý

Video: Pečené kuřecí stehna se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty

Video: Bramborové soufflé s parmezánem a čedarem

Vanilkové rohlíčky

Anglie – kávovo-ořechový dort