Plněné velikonoční mrkvové rolky

Plněné velikonoční mrkvové rolky jsou nejroztomilejší slaný předkrm, ideální pro velikonoční brunch nebo jakýkoli jarní večírek. Vaše rodina a přátelé si zamilují tento lahodný sýrový předkrm.

Vladimír

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 225 gramů těsta
  • Pomazánka se sýrem pimento 280 g – můžete také použít svou oblíbenou ochucenou pomazánku ze smetanového sýra nebo ochucený šlehaný sýr. 280g  je asi 1 1/4 šálku.
  • 8 snítek čerstvé petržele – na mrkvově zelené natě

Postup

1

Předehřejte troubu na 400 stupňů. Plech lehce postříkejte olejem. Plátky alobalu vytvarujte do tvaru kornoutu, který použijete na formování těsta.

2

Těsto vyválejte na prkénku nebo na rovné ploše. Pokud používáte řezané válečkové těsto, stlačte těsto k sobě ve švech a vytvořte jeden velký plát těsta.

3

Těsto nakrájejte nožem na 8 dlouhých 1 palcových proužků.

4

Každý proužek těsta omotejte kolem fólie počínaje spodní částí a těsto přitlačte k sobě, aby se dno pečlivě utěsnilo. Proužek těsta obtočte kolem fólie a ujistěte se, že se při každém otočení směrem nahoru mírně překrývá, abyste vytvořili tvar mrkve. Budou také vypadat jako krémový roh.

5

Půlměsícové závitky s alobalem uvnitř položte na plech. Závitky pečte 7–10 minut nebo dozlatova.

6
7

Vyjměte je z plechu, dokud zcela nevychladnou.

8

Jakmile jsou půlměsícové rolky zcela vychladlé, odstraňte alobal z vnitřku jemným vytažením fólie.

9

Naplňte mrkev směsí sýra pimento.

10

Přidejte 2-3 palcové snítky petržele na mrkev. Přidejte 1-3 prameny petrželky na vrchol každé mrkve, abyste vytvořili mrkvový vršek, pak podávejte a vychutnávejte.

Poznámka

Nápady na variace půlměsíce mrkve

Náplň do těchto mrkvových srpkových rohlíčků lze plnit jakoukoliv krémovou náplní. Použil jsem sýr pimento, protože má roztomilou oranžovou barvu jako mrkev.
Nakonec lze tento zábavný předkrm naplnit sladkou náplní. Zkuste šlehaný jahodový nebo šlehaný borůvkový krém. Trochu žlutého potravinářského barviva našlehaného do jahodového krémového sýra také změní barvu na oranžovou.

Mohu si tento předkrm s půlměsícem a mrkví udělat předem?

Pro nejlepší chuť, ale přesto úsporu času, doporučuji půlměsícové rolky tvarovat a péct až 24 hodin předem. Sýrovou směsí pak můžete v den večírku naplnit půlměsícové závitky.
Když necháte sýrovou směs v půlměsících přes noc, textura bude mnohem měkčí. Tento předkrm chutná nejlépe, když se naplní jen chvíli, než si ho vychutnáte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

7 receptů s kuřecím masem

Jednoduchý Oreo cheesecake

Extra vláčný čokoládový moučník s banány

Pařížské rohlíčky

Nepečený koláč s krémovou náplní a jahodami

Čerstvý salát s artyčoky

Čokoládové vánoční cukroví hotové za 5 minut

Skvělá pravá italská pizza na tři způsoby

Smažené špenátové kuličky

Jednoduché kari z čočky, sladkých brambor a kokosu

Snadný nepečený karamelový dort ze sušenek Lotus