Plněné velikonoční mrkvové rolky

Plněné velikonoční mrkvové rolky jsou nejroztomilejší slaný předkrm, ideální pro velikonoční brunch nebo jakýkoli jarní večírek. Vaše rodina a přátelé si zamilují tento lahodný sýrový předkrm.

Vladimír

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 225 gramů těsta
  • Pomazánka se sýrem pimento 280 g – můžete také použít svou oblíbenou ochucenou pomazánku ze smetanového sýra nebo ochucený šlehaný sýr. 280g  je asi 1 1/4 šálku.
  • 8 snítek čerstvé petržele – na mrkvově zelené natě

Postup

1

Předehřejte troubu na 400 stupňů. Plech lehce postříkejte olejem. Plátky alobalu vytvarujte do tvaru kornoutu, který použijete na formování těsta.

2

Těsto vyválejte na prkénku nebo na rovné ploše. Pokud používáte řezané válečkové těsto, stlačte těsto k sobě ve švech a vytvořte jeden velký plát těsta.

3

Těsto nakrájejte nožem na 8 dlouhých 1 palcových proužků.

4

Každý proužek těsta omotejte kolem fólie počínaje spodní částí a těsto přitlačte k sobě, aby se dno pečlivě utěsnilo. Proužek těsta obtočte kolem fólie a ujistěte se, že se při každém otočení směrem nahoru mírně překrývá, abyste vytvořili tvar mrkve. Budou také vypadat jako krémový roh.

5

Půlměsícové závitky s alobalem uvnitř položte na plech. Závitky pečte 7–10 minut nebo dozlatova.

6
7

Vyjměte je z plechu, dokud zcela nevychladnou.

8

Jakmile jsou půlměsícové rolky zcela vychladlé, odstraňte alobal z vnitřku jemným vytažením fólie.

9

Naplňte mrkev směsí sýra pimento.

10

Přidejte 2-3 palcové snítky petržele na mrkev. Přidejte 1-3 prameny petrželky na vrchol každé mrkve, abyste vytvořili mrkvový vršek, pak podávejte a vychutnávejte.

Poznámka

Nápady na variace půlměsíce mrkve

Náplň do těchto mrkvových srpkových rohlíčků lze plnit jakoukoliv krémovou náplní. Použil jsem sýr pimento, protože má roztomilou oranžovou barvu jako mrkev.
Nakonec lze tento zábavný předkrm naplnit sladkou náplní. Zkuste šlehaný jahodový nebo šlehaný borůvkový krém. Trochu žlutého potravinářského barviva našlehaného do jahodového krémového sýra také změní barvu na oranžovou.

Mohu si tento předkrm s půlměsícem a mrkví udělat předem?

Pro nejlepší chuť, ale přesto úsporu času, doporučuji půlměsícové rolky tvarovat a péct až 24 hodin předem. Sýrovou směsí pak můžete v den večírku naplnit půlměsícové závitky.
Když necháte sýrovou směs v půlměsících přes noc, textura bude mnohem měkčí. Tento předkrm chutná nejlépe, když se naplní jen chvíli, než si ho vychutnáte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Prosciutto e melone

Video: Ratatouille lodičky plné zdravé zeleniny

Kuřecí řízky s kokosovou strouhankou

Stracciatella torta s čokoládovými ozdobami

Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Mandlové linecké s malinovou marmeládou

Pařížské rohlíčky

Maliny v bezinkovém želé

Nepečený borůvkový cheesecake s chia semínky

Vysokoproteinový čokoládový dort z dýně a bez mouky

Krevety se zeleninovým kuskusem

Osvěžující mangová panna cotta