fbpx

Tvarohovo-maková buchta

Ráda peču dezerty s tvarohem nebo yogurtem, a tahle buchta s ovocem a makem je nejlepší.

polish-20200404-192356771

Ingredience na 15 porcí

80g rýžové mouky
15g máku
1/2 kypř. prášku
2 vejce
150g vanič.tvarohu
55g cukru
1/2 vanil.cukru
3 lž. Barbero
3 lž. ostružinové marmelády( původně jsem chtěla dát povidla ale bohužel došla)

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Oddělila jsem bílky a žloutky. Žloutky ušleháme s cukry, a Barberem, přidáme tvaroh.

2

Smícháme mouku a kypř.prášek.

3

Bílky vyšleháme do sněhu a postupně přidáváme do těsta.Střídáme s moukou.Menší část odeberete do ní přidáme mák.

4

Troubu předehřejeme na 165° formu vložíme pečícím papírem a dáme do ní těsto bez máku ,na to navrstvime mákovou část a špejlí obě směsi smícháme.

5

Ostružinovou marmeládu (pokud dáte povidla míchejte spíše s rumem) se lžičkou Barbera smícháme a ohřejeme, poté vlijeme na těsto a opět špejlí smícháme.

6

Pečeme na 160° cca 25-30 minut

Mohlo by vás zajímat:
Bez oříšků Dorty Jaro Léto Podzim Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře