
Do misky vložte koření a kůru z pomeranče a citrónu.
Připravte si litr vody. Do většího hrnce vsypte cukr a nechte jej rozpustit. Občas promíchejte a jakmile začne mít cukr lehce jantarovou barvu, odstavte jej a přilijte vodu.
Míchejte, dokud se karamel nezačne rozpouštět do vody a poté přidejte připravené koření. Přiveďte k varu a nechte probublávat přibližně 5 minut.
Poté odstavte z plotny a směs nechte do rána louhovat. Druhý den sirup přeceďte do čisté láhve. Koření můžete vyhodit, nebo jej omýt a použít např. jako voňavou dekoraci.
Svařené víno: 200 ml svařeného vína smíchejte s dvěma lžícemi sirupu, k červenému vínu přidejte pomeranč, k bílému citrón.
Grog: Panák rumu a k tomu 3/4 panáku sirupu. Zakápněte šťávou z citrónu, můžete ozdobit a podávat.
Sirup lze též přilít do čaje k ochucení.