Kávový likér z domácího salka

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Salko:Cca 150 ml

  • 300 ml plnotučného mléka
  • 100 g cukru
  • 20 g másla

Likér

  • 1 dávka domácího salka
  • 1 vrchovatá čajová lžička instantní kávy
  • 1 lžíce horké vody
  • 1/3 čajové lžičky mleté skořice
  • 250 ml smetany 12%
  • 200 ml bourbonu nebo rumu

Postup

1

Salko: Suroviny vložte do kastrolu a přiveďte k varu. Plamen trochu ztlumte a vařte za občasného míchání 20 – 30 minut, dokud mléko nezhoustne. Hustší bude ještě po zchladnutí, ale pokud se vám zdá, že je mléko řídké, ještě raději chvíli vařte.

2

Do zchladlého salka vmíchejte kávu rozpuštěnou ve vodě.

3

Přidejte skořici, smetanu a promíchejte.

4

Přidejte bourbon, promíchejte a vychladlý likér nalijte do sklenice. Zašroubujte a vložte do lednice.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí rohlíky plněné uzeným sýrem

Míša řezy – zdravější varianta

Karelský piroh

Pohankové lívanečky

Pohanková kaše

Švestková povidla

Cizrna na kari s cuketou a mrkví

Mousse z ricotty a čerstvých blum

Pohankový salát s červenou řepou

Black forest cake

Mrkvový koláč s rozinkami, zakysanou smetanou a ořechy

Poctivá květáková polévka, která skutečně zasytí