Quiche s křupavou batátovou krustou a sýrovo – špenátovou náplní
Jako malá jsem vždy milovala brambory zapékané se špenátem a sýrem. Proto, když jsem objevila tento recept, byla jsem v sedmém nebi. Krusta je z batátů, což je taková verze “sladších brambor”, náplň tvoří baby špenát s vaječnou náplní a fetou. Můžete jej upéci pro návštěvu nebo servírovat jako luxusní oběd.
- Doba přípravy: 1h 10 minut
- Porce: pro 4
- Nutriční hodnoty: Kalorie:196, Tuk: 8.5g, Bílkoviny: 12 g, Sacharidy: 18 g, Vláknina: 4 g, Cholesterol: 197 mg

Ingredience
- 2 střední batáty
- 1 lžička oleje
- 150 g baby špenátu
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky drceného červeného pepře
- 4 velká vejce
- 2 bílky
- 45 g feta sýru
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C. Očištěte a oloupejte batáty. Nakrájejte je na tenké plátky a naskládejte na dno vymazané koláčové formy dle obrázku. Posypejte trochou pepře a dejte péct na 20 minut. Vyndejte a zvyšte teplotu trouby na 190 °C.
Krok 2
Rozehřejte na pánvi malé množství oleje, vložte špenát a 3 minuty restujte. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout. Pokryjte špenátem dno koláče.
Krok 3
V míse smíchejte mléko, sůl, oba pepře, vejce a bílky. Nalijte směs na špenát a posypejte rozdrobenou fetou. Pečte přibližně 35 minut. Poté nechte 5 minut chladnout a nakrájejte na díly.
Mohlo by vás zajímat:
feta pečení slané recepty snadné recepty špenát Dezerty Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře