Dušený hovězí krk s kroupami a žampióny

Určitě vás taky nebaví umývat nádobí po velkém vaření. Nejjednodušší řešení, jak se mu vyhnout, je zkrátka tolik nádobí nezašpinit. To se vám podaří velmi lehce, pokud připravíte jídlo >>z jednoho hrnce<<. Hezky silný pokrm s chutnou šťávou, vydatnou přílohou i trochou té zeleniny. Přesně tyhle požadavky splňuje následující recept.

Vendula Foldyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,75 kilogramu hovězího krku
  • 200 gramů větších ječných krup
  • 2 velké mrkve
  • 1 petržel (kořen)
  • 1 střední cibule
  • 100 gramů menších žampiónů
  • 500 mililitrů hovězího vývaru
  • 2 větší stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 3 snítky tymiánu
  • sůl, pepř

Postup

1

Troubu si předehřejte na 160°C a kroupy si alespoň na hodinu namočte do vody. Hovězí krk si nakrájejte na kostky o velikosti cca 2×2 centimetry. V silnostěnném hrnci si rozpalte máslo a všechny kostky na másle důkladně osmahněte. Když se maso hezky zatáhne, vyndejte jej z hrnce a na omastku opečte na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, po třech minutách přidejte také nakrájenou cibuli a očištěné žampiony. Poté, co zelenina hezky zhnědne, vraťte maso do hrnce, důkladně jej osolte, opepřete, poklaďte tyminánem a zalijte připraveným hovězím vývarem. Přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte v troubě 1,5 hodiny.

2

Po uplynutí této doby slijte z krup vodu, hrnec vytáhněte z trouby a kroupy do masové směsi přidejte. Opět zakryjte pokličkou a ještě 1 hodinu duste v troubě. Výsledné jídlo je velmi hutné a vydatné. Výborně se hodí například na nedělní oběd nebo třeba večeři pro kamarády.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Těstoviny s syrovo ořechovou omackou

Aşure (turecký veganský dezert)

Lehké grilované kuře s koriandrem

Kuřecí kousky v mangoldu

Masové kuličky s rajskou omáčkou

Video: Pečené kapustičky s křupavými oříšky a sladkými brusinkami

Salátové rolky s kroupami a cuketou

Pstruh na másle

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta s marcipánem

Zapékané brambory se zeleninou

Extra vláčný čokoládový moučník s vanilkovou zmrzlinou

Řepné karbanátky pečené v troubě