Polévka z dýně hokaido a celeru

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší dýně hokaido (asi 1 kg)
  • 2 řapíky celeru
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • zelená petrželka na ozdobu

Postup

1

Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo. Celerové stonky omyjeme a přes vlákno nakrájíme na plátky.

2

V hrnci zahřejeme olej a orestujeme na něm cibulku. Přidáme dýně s celerem a orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme očištěný stroužek česneku. Zalijeme horkou vodou, aby byla dýně ponořená, a vaříme do měkka.

3

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém, v případně potřeby dolijeme ještě horkou vodou a dochutíme. Podáváme posypané zelenou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fitness bábovka z ovesných vloček, banánů a kokosu

Bramborový salát bez brambor

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem

Snadné vanilkové sušenky s pekanovými ořechy

Sekaná s pohankou a červenou čočkou

Restovaný losos s fazolkami, česnekem a jarní cibulkou za 30 minut

Špenátove pesto na cestoviny

Domácí mandlové máslo

Aşure (turecký veganský dezert)

Kuře v cibulové curry marinádě

Fitness pizza s květákovým korpusem

Lívance s ovesnými vločkami