Polévka z dýně hokaido a celeru

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 menší dýně hokaido (asi 1 kg)
  • 2 řapíky celeru
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • zelená petrželka na ozdobu

Postup

1

Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo. Celerové stonky omyjeme a přes vlákno nakrájíme na plátky.

2

V hrnci zahřejeme olej a orestujeme na něm cibulku. Přidáme dýně s celerem a orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme očištěný stroužek česneku. Zalijeme horkou vodou, aby byla dýně ponořená, a vaříme do měkka.

3

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na jemný krém, v případně potřeby dolijeme ještě horkou vodou a dochutíme. Podáváme posypané zelenou petrželkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Pečené kapustičky s křupavými oříšky a sladkými brusinkami

Černé rýžové nudle s kuřecím masem a kari

Pohankové rychlorizoto

7 receptů s kuřecím masem

Vláčný mrkvový dort s jemným krémem

Video: Obrácený rebarborový koláč z mandlové mouky přelitý medovo-zázvorovým sirupem

Snadné vanilkové sušenky s pekanovými ořechy

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Pikantní kuřecí stehýnka obalená ve slanině

Smažený tempeh v marinádě s jasmínovou rýží

Dýňový flammkuchen s cibulí a rozmarýnem

Lahodné mandlové mléko