
Korpus bez mouky
Vrstva čokoládový cheesecake
Pěnová vrstva (mousse)
Poleva
Dejte předehřát troubu na 180 °C. Tukem vymažte formu na dort o průměru asi 23 cm.
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě roztavte čokoládu s máslem. Vmíchejte cukr a vejce.
Jemně vmíchejte kakao. Těsto nalijte do vymazané formy a dejte stranou.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte vychladnout.
Promíchejte smetanový sýr a vmíchejte cukr. Přidejte po jednom vejce.
Smíchejte smetanovou směs s čokoládou. Opatrně nalijte na korpus. Pečte v předehřáté troubě 50 – 60 minut.
Nechte vychladnout a poté nechte zcela vychladit v lednici na několik hodin.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte vychladnout.
Smetanu v mixeru ušlehejte a vmíchejte do ní rozpuštěnou čokoládu.
Rozetřete na vychlazený cheesecake a dejte znovu do lednice.
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpusťte čokoládu s máslem. Vmíchejte kukuřičný sirup. Nechte vychladnout.
Nalijte na dort a rovnoměrně rozetřete. Dejte ztuhnout do lednice.
Před podáváním vyndejte dort z lednice a nechte ho několik minut zteplat na pokojovou teplotu.
Dort krájejte nahřátým nožem.