Čokoládový cheesecake bez mouky – 3 vrstvy čokoládové extáze
Velmi efektivní a neotřelý dort s výjimečně čokoládovou chutí. Navíc komplet bez mouky.

Ingredience
Korpus bez mouky
- 110 g hořké čokolády
- 8 lžic másla
- 3/4 hrnku cukru
- 3 vejce
- 1/2 hrnku holandského kakaa
Vrstva čokoládový cheesecake
- 450 g smetanového sýra pokojové teploty (např. žervé)
- 1/2 hrnku cukru
- 3 vejce
- 1/2 hrnku čokolády
Pěnová vrstva (mousse)
- 1 a 1/4 hrnku čokolády (hořké nebo mléčné)
- 2 hrnky smetany
Poleva
- 340 g strouhané čokolády
- 1 hrnek másla
- 1 lžíce kukuřičného sirupu
Postup
Dejte předehřát troubu na 180 °C. Tukem vymažte formu na dort o průměru asi 23 cm.
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě roztavte čokoládu s máslem. Vmíchejte cukr a vejce.
Jemně vmíchejte kakao. Těsto nalijte do vymazané formy a dejte stranou.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte vychladnout.
Promíchejte smetanový sýr a vmíchejte cukr. Přidejte po jednom vejce.
Smíchejte smetanovou směs s čokoládou. Opatrně nalijte na korpus. Pečte v předehřáté troubě 50 – 60 minut.
Nechte vychladnout a poté nechte zcela vychladit v lednici na několik hodin.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte vychladnout.
Smetanu v mixeru ušlehejte a vmíchejte do ní rozpuštěnou čokoládu.
Rozetřete na vychlazený cheesecake a dejte znovu do lednice.
Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpusťte čokoládu s máslem. Vmíchejte kukuřičný sirup. Nechte vychladnout.
Nalijte na dort a rovnoměrně rozetřete. Dejte ztuhnout do lednice.
Před podáváním vyndejte dort z lednice a nechte ho několik minut zteplat na pokojovou teplotu.
Dort krájejte nahřátým nožem.
Mohlo by vás zajímat:
cheesecake čokoláda dort kakao máslo smetana Dezerty Dorty
Zdroj: hugsandcookiesxoxo.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře