Špenátové brambory

Bez pšenice

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • ¾ kila brambor-střední velikost
  • 250g listového špenátu (mražený)
  • Kostka přírodního tofu asi 230g
  • 3 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • 1 lžíce másla
  • Sůl, pepř

Postup

1

Mražený špenát nejprve tepelně upravíme. Stačí pár minut podusit na troše oleje, vodu špenát pustí sám. Nakonec osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Necháme zchladnout a špenát spolu s tofu rozmixujeme na homogenní směs. Ochutíme solí a pepřem, pokud je potřeba. Kdo chce, může zkusit přidat i lžičku nastrouhaného muškátového oříšku.

2

Brambory omyjeme a necháme ve slupce. Rozpůlíme a vnitřek vydlabeme vykrajovátkem na meloun nebo lžičkou. Aby brambory v pekáčku nepadaly, odkrojíme konce. Vznikne rovná plocha, na které bude brambora stát.

3

Brambory naplníme špenátovou směsí s tofu, dáme do vymazané zapékací formy a pečeme asi 45 minut na 190°. Po upečení brambory omastíme máslem a podáváme se zeleninou jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu/sýru.

Poznámka

Jestli je vám líto vydlabaných zbytků brambor, můžete z nich připravit bramborovou placku. Brambory uvaříme, necháme vystydnout (klidně i odležet do dalšího dne), rozmačkáme, přidáme vejce, pohankovou mouku, sůl nebo bylinky a opečeme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

“kuskus“ z květáku se zeleninou

Sladký chléb s ovocem, ořechy a lněnými semínky

Špagety s rajčaty a tofu

Červené kedlubnové zelí

Cuketová pizza

Chow mein

3x domácí granola

Makedonský sladký chléb kozinjak

Svěží letní melounové nanuky s kokosovým mlékem a kiwi

Mangová zmrzlina

Tvarohová bábovka s polevou “slaný karamel‘

Fitness tvarohovo-borůvkový koláč bez mouky a cukru