Pečené česnekové Edamame fazolky
Spojení fazolek, česneku a parmazánu, jakkoli obyčejné se může zdát, je opravdu geniální. Navíc se jedná o rychlý recept a vhodnou alternativu pro lehce zdravější přílohu k masu či sýrům. 🙂
- Doba přípravy: 20 minut
- Porce: pro 4
- Nutriční hodnoty (na 1 porci): Kalorie:123, Sacharidy: 21.8 g, Cholesterol: 19.2 mg, Tuk: 32 g, Vláknina: 11.4 g, Bílkoviny: 34.4 g

Ingredience
- 2 hrnky edamame fazolek
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- špetka soli
- špetka pepře
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem a dejte jej bokem.
V misce promíchejte parmazán, česnek, sůl a pepř.
V druhé misce promíchejte fazolky s olivovým olejem. Přisypte parmazánový mix a promíchejte tak, aby se všechny fazolky obalily směsí.
Vysypte fazolky na plech a pečte 12 až 15 minut, nebo dokud se sýr nerozteče. Před servírováním nechte 5 minut chladnout.
Mohlo by vás zajímat:
česnek parmazán pečení slané recepty Luštěniny
Zdroj: homemadehooplah.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře