fbpx

Pečené česnekové Edamame fazolky

Spojení fazolek, česneku a parmazánu, jakkoli obyčejné se může zdát, je opravdu geniální. Navíc se jedná o rychlý recept a vhodnou alternativu pro lehce zdravější přílohu k masu či sýrům. 🙂

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Porce: pro 4
  • Nutriční hodnoty (na 1 porci): Kalorie:123, Sacharidy: 21.8 g, Cholesterol: 19.2 mg, Tuk: 32 g, Vláknina: 11.4 g, Bílkoviny: 34.4 g
Recept na česnekové fazolky edamame

Ingredience

  • 2 hrnky edamame fazolek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • špetka soli
  • špetka pepře

crispy-parmesan-garlic-edamame-4-600x899

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem a dejte jej bokem.

2

V misce promíchejte parmazán, česnek, sůl a pepř.

3

V druhé misce promíchejte fazolky s olivovým olejem. Přisypte parmazánový mix a promíchejte tak, aby se všechny fazolky obalily směsí.

4

Vysypte fazolky na plech a pečte 12 až 15 minut, nebo dokud se sýr nerozteče. Před servírováním nechte 5 minut chladnout.

Mohlo by vás zajímat:
česnek parmazán pečení slané recepty Luštěniny

Zdroj: homemadehooplah.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře