Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoo

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Kuličky

  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce oleje
  • 200 g sterilovaných nebo vařených červených fazolí
  • 30 g pohankových vloček
  • ½ lžičky pokrájeného rozmarýnu
  • ½ lžičky podrceného římského kmínu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 170 g quinoy
  • 800 g drcených rajčat (2 plechovky)
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 100 g cukety

Postup

1

Hlívu pokrájejte nadrobno a na oleji orestujte dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.

2

Do mixéru nasypte vločky, fazole, rozmarýn, římský kmín, sůl a čerstvě mletý pepř. S pepřem šetřit nemusíte. Přidejte hlívu a rozmixujte. Ze směsi připravte kuličky o něco menší než ping pongový míček. Bude jich asi 12

3

Quinou zalijte vroucí vodou a sceďte. Rozprostřete do zapékací mísy.

4

Promíchejte drcená rajčata s nadrobno pokrájeným česnekem a špetkou soli. Směs nalijte rovnoměrně na quinou. Kuličky rozprostřete do mísy. Cuketu na slabé plátky rozložte mezi kuličky. Lehce posolte a opepřete.

5

Vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 – 35 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Opravdu šťavnatá kuřecí prsa plněná česnekovým máslem

Polévka miso s uzeným tofu

Rychlá křehká pizza z těsta se zakysanou smetanou

Luxusní čokoládový dort ala Panna cotta

Tofu přírodní plátek s pečeným bramborem

Video: Zdravá bylinková pizza se sýrem feta, vejci a kadeřávkem na brokolicovém těstě

Podzimní pickles – kvašená zelenina

Citronový koláč s ricottou a olivovým olejem

Panna cotta z podmáslí s citronovým krémem

Barbeque kuřecí křidélka jak z donášky

Extra vlhké cuketové brownies

Celozrnné špaldové sušenky