fbpx

Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoo

Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoo

Ingredience na 4 porce

Kuličky

  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce oleje
  • 200 g sterilovaných nebo vařených červených fazolí
  • 30 g pohankových vloček
  • ½ lžičky pokrájeného rozmarýnu
  • ½ lžičky podrceného římského kmínu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

 

  • 170 g quinoy

 

  • 800 g drcených rajčat (2 plechovky)
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

 

  • 100 g cukety

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Hlívu pokrájejte nadrobno a na oleji orestujte dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.

2

Do mixéru nasypte vločky, fazole, rozmarýn, římský kmín, sůl a čerstvě mletý pepř. S pepřem šetřit nemusíte. Přidejte hlívu a rozmixujte. Ze směsi připravte kuličky o něco menší než ping pongový míček. Bude jich asi 12

Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoo
3

Quinou zalijte vroucí vodou a sceďte. Rozprostřete do zapékací mísy.

4

Promíchejte drcená rajčata s nadrobno pokrájeným česnekem a špetkou soli. Směs nalijte rovnoměrně na quinou. Kuličky rozprostřete do mísy. Cuketu na slabé plátky rozložte mezi kuličky. Lehce posolte a opepřete.

Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoo
5

Vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 – 35 minut.

Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoo

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla Luštěniny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře