Palačinky s čerstvým ovocem

Když je o víkendu čas, ráda si přivstanu a svému příteli připravím palačinky. A protože jsem doma měla zrovna jahody a maliny, pustila jsem se do moji nejoblíbenější verze – palačinek s čerstvým ovocem :-) Základní těsto dělám podle mého oblíbence Donala Skehana. Vyzkoušela jsem již několik receptů na palačinková těsta, tohle je ale prostě nejlepší.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na palačinkové těsto (5-6 palačinek) :

  • 110 g hladké mouky
  • 2 větší vejce
  • špetka himalájské soli
  • 200 ml mléka
  • 75 ml vody
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • trocha přepuštěného másla na pánvičku

Na náplň a zdobení:

  • tvaroh
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • kapka vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • domácí marmeláda (nejlépe malinová)
  • čerstvé ovoce (jahody, maliny)
  • máta
  • moučkový cukr na posypání

Postup

1

Všechny ingredience na palačinkové těsto si dobře promícháme. Na plotně si rozpálíme pánvičku s trochou přepuštěného másla a upečeme tenké palačinky.

2

V misce si mezitím smícháme tvaroh s třtinovým cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou.

3

Hotovou palačinku namažeme domácí marmeládou, trochou umíchaného tvarohu a servírujeme ozdobenou čerstvým ovocem a mátou. Nakonec můžeme posypat moučkovým cukrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnné sušenky s vlašskými ořechy

Čokoládový pudink z tapiokových perel

Dýňový flammkuchen s cibulí a rozmarýnem

Nadýchané řezy s čokoládovou polevou

Kuřecí prsíčka plněné cottage a rukolou

Pikantní pomazánka z kysaného zelí a řepy

Nepečené dýňové kopečky bez cukru i mouky hotové za chvíli

Lokše

Cupcakes z quinoi

Fit jednoduchý ryžový nákyp

Cheesecakové jednohubky se sušenkovým základem obalené v čokoládě

Domácí italská vanilková zmrzlina