Toust s houbami na cibulce a křepelčím vejcem

Máte chuť na dobrou slanou snídani? Tahle je jednoduchá, vydatná a hlavně výbornáá! Já jsem zde využila japonské houby Shimeji, ale žampiony či hlíva bude stejně tak dobrá. Tak pojďme snídat!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:

  • plátek celozrnného chleba
  • 1/2 cibule
  • kousek jarní cibulky
  • hrst hub Shimeji
  • tymián
  • pár kapek citronové šťávy
  • kousek másla
  • 1 křepelčí vejce
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Na pánvi si rozehřejeme kousek másla (houby na másle jsou prostě nejlepší, ale samozřejmě lze využít i jakýkoliv rostlinný tuk), přidáme najemno nakrájenou cibuli, jarní cibulku a houby.

2

Ochutíme špetkou soli, pepře, tymiánem a pár kapkami citronové šťávy. a společně restujeme asi 10 minut, dokud není cibulka i houby zlaté.

3

Směs hub vyklopíme na toust a na pánvičku opatrně rozklepneme křepelčí vajíčko, které na ní necháme jen 30 vteřin, aby se upekl bílek, ale žloutek zůstal tekutý. Opatrně přeneseme na toust.

Poznámka

Zasypeme třeba řeřichou a božská snídaně je na světě!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené jahodové řezy se sušenkovou krustou a šlehačkou

Kuře na rajčatech, olivách a bylinkách

Vláčný mrkvový perník se švestkami

Jablečno-banánová přesnídávka

Black forest cake

Osvěžující citronový koláč se sněhovými pusinkami

Extra vláčný čokoládový moučník s banány

Lokše s povidly a mákem

Tuniaková tortilla

Výborná játrová paštika

Čokoládový cake s jahodovou šlehačkou

Krevetové kari s kokosovým mlékem