Toust s houbami na cibulce a křepelčím vejcem

Máte chuť na dobrou slanou snídani? Tahle je jednoduchá, vydatná a hlavně výbornáá! Já jsem zde využila japonské houby Shimeji, ale žampiony či hlíva bude stejně tak dobrá. Tak pojďme snídat!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny:

  • plátek celozrnného chleba
  • 1/2 cibule
  • kousek jarní cibulky
  • hrst hub Shimeji
  • tymián
  • pár kapek citronové šťávy
  • kousek másla
  • 1 křepelčí vejce
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Na pánvi si rozehřejeme kousek másla (houby na másle jsou prostě nejlepší, ale samozřejmě lze využít i jakýkoliv rostlinný tuk), přidáme najemno nakrájenou cibuli, jarní cibulku a houby.

2

Ochutíme špetkou soli, pepře, tymiánem a pár kapkami citronové šťávy. a společně restujeme asi 10 minut, dokud není cibulka i houby zlaté.

3

Směs hub vyklopíme na toust a na pánvičku opatrně rozklepneme křepelčí vajíčko, které na ní necháme jen 30 vteřin, aby se upekl bílek, ale žloutek zůstal tekutý. Opatrně přeneseme na toust.

Poznámka

Zasypeme třeba řeřichou a božská snídaně je na světě!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládovo-cuketová buchta

Řepné burgery s grilovanou zeleninou

Makovo-jablečný koláč

Mátové dortíčky

Tartaletky s mascarpone a citrónovým krémem

Květákovo sýrový koláč

Ovocná zmrzlina

Hruškový perník

Muffkies

Kakaová buchta s tvarohem a lesním ovocem

Video: Lahodný krémový tiramisu cheesecake

Parmazánové rohlíčky se sušenými rajčaty