Zapečený chřest

Čerstvý chřest je jedním ze symbolů začínajícího jara a spolu s ním přicházejících teplých dnů. Na pultech se setkáváme nejčastěji s bílou, zelenou a fialovou odrůdou, ačkoliv druhů je mnohem více. Příprava je jednoduchá a co se chřestu týká, řídím se heslem „méně je více“. A tak postačí pouze pár kvalitních ingrediencí a skvělý pokrm je na světě.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • svazek chřestu
  • 150g vařené šunky nejvyšší kvality – prosciuto cotto
  • 150g parmazánu
  • máslo na vymazání formy
  • sůl
  • ocet
  • cukr

Postup

1

Ze stonků chřestu odkrájejte dřevnaté spodní části (někdy tvoří až jednu třetinu) a pečlivě stonky oloupejte těsně pod špičku. Vložte na přibližně 4-5min do vroucí osolené vody ochucené lžící cukru a octa.

2

Po uvaření opatrně vyjměte a nechte mírně zchladnout na papírovém ubrousku. Jednotlivé stonky obalte plátky šunky a vyskládejte do máslem vymazané pečící nádoby. Bohatě zasypejte parmazánem a zapékejte při 180° asi 20min.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený cheesecake se sušenkovým máslem

Extra čokoládový dort s kávou a podmáslím

Jednoduchá indická máslová placka Paratha

Skořicové donuty

Zapečený slaný dortík do hrníčku

Kávovo-čokoládový dortík z hrnečku za 5 minut

Meruňkový koláč s drobenkou

Super zelená omeleta s kozím sýrem a sušenými rajčaty

Extra sladký koláč s nutellou

Letní jahodový nepečený dort

Bucatini all´amatriciana

Špenátovo-ricottové noky s pečeným lilkem