Ingredience smícháme a směs necháme 15 minut bobtnat. Lněná semínka nasáknou tekutinu a vytvoří gelovou hmotu, díky které pak krekry drží pohromadě i bez vejce. Plech vyložíme pečicím papírem nebo ještě lépe pečicí podložkou na více použití – z ní jdou krekry lépe odloupnout. Pomocí lžíce klademe semínkovou směs na plech do tvaru menších, tenkých sušenek. Pečeme na 170 °C asi 12 minut.
Krekry jíme samotné, podáváme s různými dipy nebo můžeme namazat pomazánkou, doporučuji avokádovou s česnekem a sušenými rajčaty nebo nasladko s marmeládou a ovocem.
Na lněných krekrách se mi líbí nenáročná příprava, nemusíme totiž nic mixovat, vše smícháme v jedné misce, takže žádné haldy špinavého nádobí. Potom dostupnost těch pár ingrediencí, které mám téméř vždy ve špajzce. Krekry vydrží poměrmě dlouho čerstvé, skladuji je v plechové krabici na cukroví. Jsou taky ideální svačinou na výlety. Při cestování autem je mnohem lepší mít s sebou pár lněných sušenek a nemuset být odkázán jen na jídlo na benzínkách.