Lněné krekry slim fit

Super jednoduchý recept na dietní krekry. Hlavní přísadou jsou lněná semínka – jedna ze super potravin dnešní doby. Jsou zdravá, dobrá, dostupná (i cenově) a určitě je vhodné je zařazovat do jídelníčku častěji. Hlavně my, dámy a slečny, bychom je měly jíst, protože přispívají k lepší kvalitě vlasů a nehtů.

Bez pšenice

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 lžic lněných semínek (hnědých nebo zlatých)
  • 2 lžíce loupaných slunečnicových semínek
  • 3 lžíce loupaných dýňových semínek
  • 18 lžic horké vody (3 lžíce vody na 1 lžíci lněných semínek)
  • ¼ lžičky himalájské soli
  • špetka drceného kmínu

Postup

1

Ingredience smícháme a směs necháme 15 minut bobtnat. Lněná semínka nasáknou tekutinu a vytvoří gelovou hmotu, díky které pak krekry drží pohromadě i bez vejce. Plech vyložíme pečicím papírem nebo ještě lépe pečicí podložkou na více použití – z ní jdou krekry lépe odloupnout. Pomocí lžíce klademe semínkovou směs na plech do tvaru menších, tenkých sušenek. Pečeme na 170 °C asi 12 minut.

2

Krekry jíme samotné, podáváme s různými dipy nebo můžeme namazat pomazánkou, doporučuji avokádovou s česnekem a sušenými rajčaty nebo nasladko s marmeládou a ovocem.

Poznámka

Na lněných krekrách se mi líbí nenáročná příprava, nemusíme totiž nic mixovat, vše smícháme v jedné misce, takže žádné haldy špinavého nádobí. Potom dostupnost těch pár ingrediencí, které mám téméř vždy ve špajzce. Krekry vydrží poměrmě dlouho čerstvé, skladuji je v plechové krabici na cukroví. Jsou taky ideální svačinou na výlety. Při cestování autem je mnohem lepší mít s sebou pár lněných sušenek a nemuset být odkázán jen na jídlo na benzínkách.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečená mandlová feta s medvědím česnekem

Osvěžující citronový koláč se sněhovými pusinkami

Čokoládové kostky s mořskou solí ze 4 ingrediencí

Mřížkový koláč s rebarborou a jahodami

Tvarohové knedlíčky plněné marcipánem s omáčkou z třešní

Zeleninová pomazánka s bílým tofu

Croissant

Extra čokoládový dort s čokoládovými koulemi

Nakládané tofu

Nepeceny jablkovy dortik

VIDEORECEPT: Toast z pánve

Perník