fbpx

Celozrnné palačinky s jablkovo-banánovou náplní bez cukru

Palačinky jsou báječným zpestřením mnohých chodů. Milují je děti i dospělí. Tyto jsou navíc bez jediné špetky cukru, takže nejsou takovým hříchem. A pokud máte dobrou pánev, obejdete se též bez tuku!

Celozrnné palačinky s jablkovo-banánovou náplní bez cukru

Ingredience na 4 porce

Těsto: 

  • 130 g špaldové celozrnné mouky
  • 250 ml mléka
  • vejce
  • špetka soli
  • čokoládové máslo či kokosový olej dle potřeby

 
Náplň:

  • jablko
  • banán
  • hrstka ořechů mletých nahrubo
  • lžíce vanikového pudinkového prášku
  • špetka skořice
  • 0,5 dcl vody

Na ozdobu: 

  • ořechy
  • popř. med.

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Mléko nalijte do vyšší nádoby. Přisypte mouku, rozklepněte vejce, osolte a vyšlehejte v těsto. Nechejte chvíli odpočinout. Rozehřejte si pánev na palačinky, pokud je třeba, potřete slabou vrstvičkou tuku a usmažte postupně palačinky z veškerého těsta.

2

Jablko nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte do rendlíku, přisypte škořici, podlejte vodou s rozmíchaným pudinkovým práškem a přisypte na kousky nakrájený banán. Nechejte probublávat, aby se utvořila pudinková hmota. Pokud by se vám zdálo, že se voda rychle vyvařila, přilijte ještě trošku, abyste náplň nespálili. Jakmile se směs propojí a banán se rozpadne, odstavte z plotny a vmíchejte ořechy. Touto ještě teplou směsí naplňte palačinky a poskládejte do trojúhelníčků. Pokud by se vám zdálo, že vám sladkost banánu s jablkem nestačí. pokapejte po povrchu medem (či jiným oblíbeným sladidlem). Na ozdobu přiložte půlky ořechů. Dobrou chuť.

Celozrnné palačinky s jablkovo-banánovou náplní bez cukru

Poznámka

Dozdobit můžete také dalšími pochutinami – šlehačkou, tvarohem, ovocem, kakaem, ... Jak je libo.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře