Jahodový dort s překvapením

Další ze série dortů s překvapením. Tentokrát uvnitř čeká překvapení v podobě čerstvých jahod. Tímto dortem určitě zabodujete! Navíc příprava není opět nijak složitá, tak se s námi pojďte podívat, jak na to 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na korpus

  • 500g prosáté hladké mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 220 gramů másla pokojové teploty
  • 400 gramů krystalového cukru
  • 4 vejce
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 450 ml smetany
  • 3 čajové lžičky kypřícího prášku

Na krém

  • 225g krémového sýru (např. Lučina, Žervé)
  • 225g Mascarpone
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu (Popřípadě vanilkový cukr, poté ale uberte dle potřeby klasický cukr)
  • 115g prosátého moučkového cukru
  • 360ml 35-40% smetany
  • ztužovač šlehačky (dle potřeby)

Na ozdobu 

  • potravinářská barviva (červené, zelené)
  • bílý fondán
  • čerstvé jahody (aby jahody zůstaly čerstvé co nejdelší dobu, neomývejte je pod proudem tekoucí vody, ale otřete je vlhčeným hadříkem)

Pokud si chcete vyrobit domácí fondán, budete potřebovat:

  • 1 kg moučkového cukru
  • 1/2 dl horké vody
  • 2 lžíce rozpuštěného ztuženého tuku
  • 1 lžíce práškové želatiny
  • mandlové aroma

Postup

1

1 kg kvalitního moučkového cukru dáme na vál, uděláme důlek, smícháme želatinu s horkou vodou, zamícháme a vlijeme do důlku

2

lžíci kulatou stranou vtíráme želatinu s vodou do cukru, takto zpracujeme asi 2/3 cukru, dokud nám nevznikne krásně bílá pasta

3

přidáme ostatní suroviny a důkladně je propracujeme, fondán musí být tužší ale musí jít dobře vyválet (měl by být jako plastelína)

4

hromádku fondánu necháme odpočinout asi 1 hodinku v lednici

5

vál poprášíme moučkovým cukrem, fondán vyválíme na tloušťku 3 mm, pokud se drolí, stačí si jen namočit ruce vodou

6

vyválený plát stočíme na váleček a přeneseme na dort, hezky uhladíme a konce, co přesahují, odstraníme, nebo stočený plát fondánu můžeme skladovat v sáčku v lednici i několik dní.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nadýchané kakaové „kinder“ řezy se smetanovým krémem

Galette ze špaldovky s jahodami a malinami

Video: Luxusní roláda ze zapečených brambor s italskou a ricottovo-špenátovou náplní

Domácí zeleninové chipsy

Dvojitě čokoládový cheesecake s kakaovými sušenkami

Zdravé kávové smoothie s chia semínky

Nepečený citrónový cheesecake s mandlemi, kešu ořechy a chia semínky

Super snadné čokoládové řezy

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky

Cizrna s pečenou dýní

Ořechové košíčky s medovým žervé a hruškami

Vláčný banánovo čokoládový dort + Video návod