Risotto s červeným vínem

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio cca 250g
  • silný kuřecí vývar cca 600ml (kolik bude stačit)
  • čerstvý tymián a rozmarýn (špetka)
  • červené víno cca 3dc
  • cibule (nejlépe červená, já teda použila tu klasickou bílou)
  • máslo cca 3cm kostka
  • strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano
  • kapka olivového oleje

Postup

1

Osmahněte na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte tymián a rozmarýn. Na zezlátlou cibuli přidejte rýži a opražte ji za stálého míchání.

2

Na zezlátlou cibuli přidejte rýži a opražte ji za stálého míchání.

3

Rýži zalijte vínem a nechte ho vypařit. Postupně potom přidávejte horký vývar do rýže a průběžně míchejte (nalijete pár naběraček vývaru na rýži, mícháte a necháte vstřebat – takto pokračujete). Rýže se takto vaří cca 18-20min.

4

Jakmile je rýže „al dente“ dáte ji stranou, opepříte, přidáte malou kostku másla (cca 2cm) a větší hrst nastrouhaného sýra a pomalu do rýže vmícháte a necháte chvilku odpočinout. Podávejte posypané sýrem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

„Kulatá“ krémová pomazánka se dvěma druhy sýrů a sekanými mandlemi

Cuketové nudle s rajčatovou omáčkou

Výborný krtkův dort

Cupcakes s ovocem a jogurtovým krémem

Křehký hruškový koláč s mandlemi

Nejlepší tvarůžková pomazánka

Zelné závitky s vůní kari

Zapečené avokádo s vejcem k snídani

Valašská kyselica od cérky z valmezu

Osvěžující citronový koláč se sněhovými pusinkami

Vánoční dortíčky

Jednoduchý jogurtový dezert