Risotto s červeným vínem

Risotto s červeným vínem

Ingredience na 2 porce

  • italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio cca 250g
  • silný kuřecí vývar cca 600ml (kolik bude stačit)
  • čerstvý tymián a rozmarýn (špetka)
  • červené víno cca 3dc
  • cibule (nejlépe červená, já teda použila tu klasickou bílou)
  • máslo cca 3cm kostka
  • strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano
  • kapka olivového oleje 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Osmahněte na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte tymián a rozmarýn. Na zezlátlou cibuli přidejte rýži a opražte ji za stálého míchání.

2

Na zezlátlou cibuli přidejte rýži a opražte ji za stálého míchání.

3

Rýži zalijte vínem a nechte ho vypařit. Postupně potom přidávejte horký vývar do rýže a průběžně míchejte (nalijete pár naběraček vývaru na rýži, mícháte a necháte vstřebat – takto pokračujete). Rýže se takto vaří cca 18-20min.

4

Jakmile je rýže „al dente“ dáte ji stranou, opepříte, přidáte malou kostku másla (cca 2cm) a větší hrst nastrouhaného sýra a pomalu do rýže vmícháte a necháte chvilku odpočinout. Podávejte posypané sýrem.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře