Existují spousty receptů na palačinky – slané a sladké, teplé i studené, zapékané, dortové… Já si pro vás tentokrát připravila jednu ze slaných verzí a doufám, že si na ní pochutnáte stejně jako já.
Jíme chytře
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Na těsto:
250 ml polotučného mléka
110 g celozrnné hladké pšeničné mouky
1 vejce
sůl, čerstvě mletý pepř
pažitka, petrželka
Na náplň:
1 kelímek cottage
malá cuketa
lžička olivového oleje
sůl, pepř, sušený česnek, bazalka
Postup
1
Z mléka, mouky, vajec, bylinek a koření smícháme tekuté těsto. Necháme odležet.
2
Cottage vyndáme z lednice a necháme na teple ohřát.
3
Cuketu omyjeme, odkrojíme konce a krájíme na tenké (1–2 mm), dlouhé plátky. Můžeme si pomoci škrabkou na brambory. Plátky osolíme, opepříme a posypeme trochou sušeného česneku.
4
Teflonovou palačinkovou pánev pokapeme olejem a mašlovačkou vymažeme. Na rozehřátou pánev pokládáme plátky cukety a krátce opečeme z obou stran. Poté odložíme.
5
Na palačinkové pánvi z těsta připravíme silnější palačinky. Toto množství těsta vystačí na 2–3 palačinky.
6
Palačinky odkládáme na vyhřátý talíř. Na každou dáme nejprve vrstvu cuketových plátků, poté potřeme cottage a natrháme lístky bazalky. Srolujeme.
7
Servírujeme ještě teplé ozdobené čerstvými bylinkami.