Skovstné domácí pagáče s medvědím česnekem

Oblíbená pochoutka od našich bratrů Slováků. V tomto případě jsou pagáčiky ozvláštněné medvědím česnekem, který má nyní sezónu, tak neváhejte a vyrazte pro něj do lesa. :)

Karolína

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 100 ml mléka
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 250 g  másla
  • 150 g tvarohu
  • 3 lžičky soli
  • Hrst mladých lístků medvědího česneku
  • 1 vejce na potření

Postup

1

Cukr a droždí si vidličkou rozmícháme v teplém mléce na kašičku a necháme vzejít kvásek.

2

Ve velké míse si smícháme mouku se solí, do této směsi rozdrolíme máslo a tvaroh. Vejce si rozšleháme se smetanou a přilijeme k moučné směsi. Přidáme také vykynutý kvásek a vypracujeme v tuhé těsto. Pracujeme rychle, aby nám máslo příliš nezměklo. Dáme na 1 hodinu odležet do lednice.

3

Těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme jej na plát tenký cca 1,5 cm. Posypeme nakrájeným medvědím česnekem. Těsto přeložíme na polovinu a tu ještě na jednu polovinu. Necháme odležet 10 minut, opět rozválíme a znovu 2x přeložíme. Po dalších 10 minutách těsto rozválíme, ještě dvakrát přeložíme a rozválíme na plát tlustý 2 cm. Z těsta vykrajujeme malé kolečka s průměrem cca 3 cm.

4

Vzniklé pagáče dáme na plech vyložený pečícím papírem a ještě necháme vykynout zhruba 15-20 minut. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C.

5

Pagáče potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme 15-18 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený losos zalitý křenovou omáčkou

Zapékané brambory se čtyřmi druhy sýrů a mortadellou

Kokosová rýže s mangem a kešu

Gnocchi se slaninou, špenátem a omáčkou z uzeného sýra

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Vláčné čokoládové sušenky ze 3 ingrediencí s domácí nutellou

Šťavnaté masové kuličky s baby brambory zapečené ve smetanové omáčce

Kachní prsa s brusinkovo-rybízovým chutney

Ovocné kokosky

Rychlé ovesné sušenky ze 4 ingrediencí

Video: Pečený květák ve stylu buffalo křidélek

Originální bábovka