Jemná bramborová polévka s kousky slaniny a tymiánem

Krémová bramborová polévka s kousky slaniny, sýrem a zakysanou smetanou vám nezabere příliš času na přípravu a vydatně zaplní hladová bříška vaší rodiny.
  • Doba vaření: 35 minut
  • Porce: pro 6 – 8

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 plátků slaniny, nakrájené na kousky
  • 3 lžíce tuku ze slaniny nebo másla
  • 1 hrnek najemno nasekané cibule
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/8 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 hrnky vlažného mléka
  • 700 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 1 hrnek strouhaného čedaru
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • sůl a pepř

Postup

1

Do většího rendlíku vložte slaninu a nechte orestovat, dokud se část tuku neuvolní a slanina nebude křupavá.

2

Vyndejte slaninu z rendlíku a dejte bokem. Na tuku orestujte cibuli a tymián.

3

Posypte moukou a promíchejte. Poté přilijte kuřecí vývar, přidejte brambory, mléko a slaninu.

4

Vše přiveďte k varu a nechte probublávat, dokud nebudou brambory měkké, přibližně okolo 12 až 15 minut.

5

Poté vsypte čedar a přilijte zakysanou smetanu. Opepřete a osolte. Ihned servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodový hamburger

Osvěžující pomerančové nanuky s černým čajem

Guacamole

Krásný dort s jemným krémem a čokoládovými kapičkami

Dort s překvapením ve tvaru dýně

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Video: Párty lasagnový dort, bez bešamelu ale se 3 druhy sýra

Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Veganská dýňová polévka

Italské steakové rolky se špenátem

Dýňové rizoto s kuřecími kousky

Špagety s rajčaty a tofu