Špenátové palačinky s pomazánkou ze sušených rajčat

Špenátové palačinky jsou lehké, ale výživné, takže skvěle poslouží nejenom jako vydatná snídaně, ale i jako lehká studená večeře. Zkuste je taky! 

Inspired Kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ingredience na palačinky(cca 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve):
  • 1 velká hrst čerstvého špenátu
  • 1 celé vejce
  • 100 ml sójového mléka
  • 200 gramů bezlepkové mouky
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka černého pepře
  • rostlinný olej (na smažení)
Ingredience na pomazánku (cca 3 porce):
  • 60 gramů sušených rajčat (cca 6 velkých kousků)
  • 100 gramů bílého tofu
  • špetka pepře
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 4 polévkové lžíce horké vody
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu

Postup

1
Nejdříve zalejte sušená rajčata horkou vodou, aby změkla. Samozřejmě pokud máte sušená rajčata v oleji, tak namáčení není potřeba. U těch v oleji bych také ubrala množství dodatečně přidávaného oleje (na 1 polévkovou lžíci).
2
Příprava těsta na palačinky je jednoduchá. Vložte všechny ingredience na těsto do stolního mixéru a chvilku mixujte, dokud se nerozmixují. Těsto by mělo mít krásně zelenou barvu a konzistenci tak akorát na palačinky (ani ne řídkou, ani ne příliš hustou). Případně zřeďte dalším mlékem nebo zahustěte moukou, aby jste dosáhli požadované hustoty. Těsto dejte na půl hodinky do lednice odpočívat, aby vám dále nehoustlo.
3
Mezitím si připravte pomazánku. Namočená rajčata rozmixujte i s vodou, ve které jsou namočená, olejem a kořením do husté kaše. Pak rozdrobte na malé kousky bílé tofu, které přidejte k rajčatům. Pořádně rozmixujte (používám klasický sekáček potravin), dokud se vše krásně nespojí. V případě potřeby ještě trochu rozřeďte vodou nebo olivovým olejem.
4
Ke smažení využijte nějakou osvědčenou teflonovou pánev, na kterou se těsto nepřilepí. Pánvičku s olejem rozpalte, nalijte těsto a nechte rovnoměrně roztéct po celé pánvi. Až palačinka ztuhne, obraťte ji a osmažte z druhé strany.
5
Hotové palačinky pak potřete pomázankou a překlopte, případně zabalte do ruličky, podle toho, jak máte palačinky rádi. Podávala jsem je s cherry rajčátky a okurkou, zeleninka palačinky pěkně osvěží. Přeji dobrou chuť!
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Listové těsto

Video: Domácí pečené donuty s nutellovou polevou

Brokolicové karbanátky bez smažení

Zdravý proteinový cizrnový salát s domácí majonézou

Tvarohové lievance

Avokádový salát s kuřecím masem a koriandrem

Zdravá fitness zmrzlina z jediné ingredience + 5 variant

Výborné měkké perníčky nejen na Vánoce

Dýňový džem s karamelem jen ze 4 ingrediencí

Video: Španělské empanadas – křupavé taštičky plněné houbami a zeleninou

Smažené uzlové koblížky z tvarohového těsta

Pečený pstruh s citronem a bylinkami