Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem

Špaldové palačinky jsou moje oblíbené. Nejraději si pochutnávám na jejich sladké variantě, ale tentokrát jsem zvolila variantu slanou a byly také výborné !

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Palačinky

  • 500 ml mléka
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli

Pesto

  • 50 lístků bazalky
  • 50 g piniových oříšků
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g parmezánu

Náplň

  • šunka nejvyšší jakosti
  • mozzarela
  • rajčata

Postup

1

Připravíme si těsto na palačinky. Rozmícháme vejce, sůl, mléko a postupně přisypeme mouku. Mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto.

2

Palačinky smažíme na nepřilnavé pánvi. (Pokud nemáte nepřilnavou pánev, usmažte je klasicky na oleji.)

3

Pesto je dobré připravit předem. Bazalkové lístky přelijeme horkou vodou a následně ledovou vodou. Oříšky rozdrtíme ve hmoždíři. Oříšky, bazalkové lístky, nastrouhaný parmezán, česnek a olej rozmixuje do hladké konzistence.

4

Hotové palačinky potřeme pestem, naplníme šunkou, mozzarelou, rajčaty a zavineme. Můžeme ozdobit lístky bazalky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pribináček

Red velvet cookies

Dietní čokoládové sušenky

Video: Pečené batátové hranolky s parmezánem a petrželkou

Video: Domácí indická kuřecí Tikka Masala

Makový koláč se švestkami

Čokoládový dort Ferrero

Lívance s ovesnými vločkami

Koláč se špenátem a sýrem

Crostini s černým lanýžem

Grilovaný seitan s pečenou zeleninou

Video: Třešňový mramorový raw cheesecake z krémového kešu mléka