Špaldové palačinky s mozzarelou a bazalkovým pestem
Špaldové palačinky jsou moje oblíbené. Nejraději si pochutnávám na jejich sladké variantě, ale tentokrát jsem zvolila variantu slanou a byly také výborné !

Ingredience na 4 porce
Palačinky
- 500 ml mléka
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 2 vejce
- špetka soli
Pesto
- 50 lístků bazalky
- 50 g piniových oříšků
- 100 ml olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 50 g parmezánu
Náplň
- šunka nejvyšší jakosti
- mozzarela
- rajčata
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Připravíme si těsto na palačinky. Rozmícháme vejce, sůl, mléko a postupně přisypeme mouku. Mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto.
Palačinky smažíme na nepřilnavé pánvi. (Pokud nemáte nepřilnavou pánev, usmažte je klasicky na oleji.)
Pesto je dobré připravit předem. Bazalkové lístky přelijeme horkou vodou a následně ledovou vodou. Oříšky rozdrtíme ve hmoždíři. Oříšky, bazalkové lístky, nastrouhaný parmezán, česnek a olej rozmixuje do hladké konzistence.
Hotové palačinky potřeme pestem, naplníme šunkou, mozzarelou, rajčaty a zavineme. Můžeme ozdobit lístky bazalky.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Hlavní jídla
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře