Krémová ovesná kaše s amarantovými semínky a restovanými jablky

Ingredience
- 1 hrnek ovesných vloček
- 3 lžíce amarantových semínek
- 1 hrnek kokosového mléka (lze nahradit klasickým)
- 1 hrnek mandlového mléka (lze nahradit klasickým)
- špetka soli
- kokosový olej
- 1 jablko, zbavené jadřince a nakrájené na tenké plátky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce javorového sirupu
- ¼ – ½ lžičky mleté skořice
- kokosové plátky (volitelné)
Postup
Vložte vločky, amarantová semínka, kokosové i mandlové mléko a sůl do rendlíku a přiveďte k varu. Za stálého míchání nechte probublávat na mírném ohni, dokud kaše nezhoustne.
Mezitím rozehřejte trochu kokosového oleje na pánvi a přidejte plátky jablek. Polijte citrónovou šťávou, vodou, javorovým sirupem a posypte skořicí. Lehce promíchejte a přiklopte pánev poklicí. Nechte chvilku restovat do měkka.
Kokosové plátky nasypte na suchou pánev a lehce orestujte, jen aby zavoněly.
Na talíř dejte porci kaše, ozdobte jablíčkem a restovaným kokosem. Ihned servírujte.
Co takhle začít ráno správně? Bohužel čím dál tím více lidí nahrazuje výživné ovesné kaše kupovaným müsli, které je v podstatě jen samý cukr, čokoláda a špetka ovoce. V této kaši se můžete těšit na oblíbenou kombinaci jablek a skořice, kterou doplňuje sladký javorový sirup, kokos a skvělé amarantové kuličky. Ti z vás, kteří nemohou mléko nebo mají zkrátka chuť si obzvlášť pochutnat, si mohou kaši ozvláštnit kokosovým a mandlovým mlékem. Vše najdete v tomto receptu. 🙂
Víte, že…
Amarant neboli Laskavec je skvělou náhradou mouky pro ty, kteří nemohou lepek ze zdravotních, či jiných důvodů. Používá se k výrobě pečiva, sušenek, zahuštění kaší a polévek. Semínka se mohou jíst jen tak nebo třeba opražená.
Má vysoký obsah bílkovin, vlákniny a velké množství minerálních látek. Působí jako prevence rakoviny a dalších onemocnění.
Mohlo by vás zajímat:
jablka kokosový olej ovesné vločky sladké zdravé recepty Fitness a zdravé Vegetariánské
Zdroj: www.80twenty.ca
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře