Delikátní domácí karamel hotový za 10 minut

Pokud hledáte rychlý a zároveň chutný recept na domácí karamel, vyzkoušejte tento. Již nemusíte vařit plechovku salka 2 hodiny jenom proto, abyste po otevření zjistili, že se karamel nepovedl, připálil či se stala jakákoli jiná pohroma, která často tuto přípravu provází. Tento karamel budete mít hotový za 10 minut, bez velkého nepořádku a s úspěchem jistým. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek sušeného mléka
  • 50 g másla
  • 1 lžíce vody

Postup

1

Ve vetším hrnci smíchejte vodu s cukrem. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nezačne se směs zbarvovat dohněda. Poté přidejte máslo a nechte rozpustit.

2

Naposledy přisypte sušené mléko a dobře promíchejte, aby ve směsi nezůstaly hrudky. Vařte další tři minuty, poté sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout.

3

Přelijte do uzavíratelných sklenic a skladujte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Video: Zdravá mátová zmrzlina z karobu a kakaových bobů

Video: Veganské lahodné burgery z fazolí a mrkve

Kokosový cheesecake s ostružinovým želé

Pečené čočkovo-mrkvové polštářky se špenátem

Jahodový nanuk alla mrož

Zdravé kuličky z tofu a quinoy v rajčatové omáčce

Čokoládový dort Ferrero

Houbovo-špenátové těstoviny z jedné pánve do 30 minut

Chřestové risotto s pancettou

Švarcvaldský dort