Delikátní domácí karamel hotový za 10 minut

Pokud hledáte rychlý a zároveň chutný recept na domácí karamel, vyzkoušejte tento. Již nemusíte vařit plechovku salka 2 hodiny jenom proto, abyste po otevření zjistili, že se karamel nepovedl, připálil či se stala jakákoli jiná pohroma, která často tuto přípravu provází. Tento karamel budete mít hotový za 10 minut, bez velkého nepořádku a s úspěchem jistým. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek sušeného mléka
  • 50 g másla
  • 1 lžíce vody

Postup

1

Ve vetším hrnci smíchejte vodu s cukrem. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nezačne se směs zbarvovat dohněda. Poté přidejte máslo a nechte rozpustit.

2

Naposledy přisypte sušené mléko a dobře promíchejte, aby ve směsi nezůstaly hrudky. Vařte další tři minuty, poté sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout.

3

Přelijte do uzavíratelných sklenic a skladujte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nadýchané piškotové řezy s bohatou vrstvou našlehané želatiny

Karbanátky z kapusty a uzeného tofu

Sýrové tyčinky z listového těsta s dvěma druhy sýrů

Rychlé ovesné sušenky ze 4 ingrediencí

Nepečený oreocheesecake

Vepřové maso s brokolicí a rýžové nudle

Domácí proteinové müsli tyčinky

Bezlepkový švestkový koláč s tvarohem

Vegan banánový, vláčný chléb

Video: Lahodný krémový tiramisu cheesecake

Špaldová buchta s meruňkami

Gunkan sushi