fbpx

Pečená vepřová panenka s vypečenou slaninou a česnekem

Nejlibovější vepřové maso řádně marinované, zabalené v plátcích slaniny a pomalu pečené na nízkou teplotu. Tak se z vepřové panenky stane křehká královna chutí. 🙂 Podávejte s pečenými brambory nebo třeba s grilovanou zeleninou pro zdravější variantu přílohy.

Recept na vepřovou panenku ve slanině

Postup

1

Panenku obalte plátky slaniny a pomocí vidličky udělejte na pár místech vpichy. Vložte do zapékací mísy 20 x 30 cm.

2

V misce smíchejte sojovou omáčku, cibuli, česnek, balsamiko, sůl a cukr. Promíchejte nalijte na vepřové. Vložte zapékací mísu s vepřovým do lednice a nechte tři hodiny marinovat s občasným politím masa omáčkou.

3

Předehřejte troubu na 150 °C. Pečte, dokud teplota uvnitř masa nedosáhne 75 °C, přibližně 1 až 2 hodiny.

4

Pokud maso ještě nebude mít správnou teplotu a slanina začne hnědnout, zakryjte vršek mísy alobalem.

5

Po upečení vyndejte a nechte pár minut odpočívat, než budete vepřové krájet.

Inredience

  • 1 kg vepřové panenky
  • 450 g slaniny, nakrájené na plátky
  • ¾ hrnku sójové omáčky
  • 2 lžíce jemně nakrájené cibule
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžíce balsamika
  • ¼ lžičky soli
  • ¾ hrnku třtinového cukru

Bacon-Wrapped-Pork-Tenderloin-tasteandtellblog.com-1

Mohlo by vás zajímat:
česnek pečení slané recepty slanina snadné recepty sójová omáčka Vepřové

Zdroj: www.tasteandtellblog.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře