Inredience
- 1 kg vepřové panenky
- 450 g slaniny, nakrájené na plátky
- ¾ hrnku sójové omáčky
- 2 lžíce jemně nakrájené cibule
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžíce balsamika
- ¼ lžičky soli
- ¾ hrnku třtinového cukru

Panenku obalte plátky slaniny a pomocí vidličky udělejte na pár místech vpichy. Vložte do zapékací mísy 20 x 30 cm.
V misce smíchejte sojovou omáčku, cibuli, česnek, balsamiko, sůl a cukr. Promíchejte nalijte na vepřové. Vložte zapékací mísu s vepřovým do lednice a nechte tři hodiny marinovat s občasným politím masa omáčkou.
Předehřejte troubu na 150 °C. Pečte, dokud teplota uvnitř masa nedosáhne 75 °C, přibližně 1 až 2 hodiny.
Pokud maso ještě nebude mít správnou teplotu a slanina začne hnědnout, zakryjte vršek mísy alobalem.
Po upečení vyndejte a nechte pár minut odpočívat, než budete vepřové krájet.