fbpx

Špaldový cibulový chléb

Špaldový cibulový chléb

Ingredience na 10 porcí

  • 300 ml vlažné vody
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 PL jablečného octa
  • 400 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 2 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • 1/4 kostky droždí
  • hrst chia semínek
  • 1 kus jarní cibulky

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Do mísy nalijeme tekuté suroviny. Přidáme mouky, sůl, cukru, semínka a rozdrobené droždí. Zpracujeme do těsta. Cibulku očistíme, podélně rozkrojíme na čtvrtiny a pak ještě nakrájíme na menší kousky. Promícháme s těstem. Těsto dáme do pečící formy a necháme na teplém místě kynout (kynulo mi asi hodinu).

2

Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do trouby vložíme chléb a na dno trouby chrstneme trochu vody. Pečeme asi 10 minut, poté teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme dalších 30 minut. Po upečení vyndáme z trouby, vyklopíme z formy a necháme na roštu vychladnout.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Přílohy Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře