Zapečená cuketa dvou chutí

Modemalist

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 5 brambor
  • 1 větší cuketa – klidně i 2
  • 2 vejce
  • 1 balení tofu – příchuť dle vaší chuti
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka bazalky a tymiánu
  • trocha mouky/strouhanky – dle potřeby na zahuštění
  • 1 balení mozzarelly
  • 1–2 rajčata

Postup

1

Uvařte brambory (tak, abyste s nakrájenými plátky vyložili pekáček).

2

Nastrouhejte cuketu a vymačkejte z ní přebytečnou vodu.

3

Poté přidejte vejce, tofu nakrájené na menší kostky a osolte a opepřete.

4

Dále okořeňte dle chuti – já přidala domácí bazalku a čerstvý tymián.

5

Pokud cuketa ještě vypustila stejně dost vody, tak lze dohustit moukou nebo strouhankou.

6

Já použila hrubší rýžovou, co strouhanku dost připomíná a také ji používám právě i na smažení.

7

Brambory nakrájejte na kolečka a vyskládejte jimi pekáč lehce vymazaný máslem.

8

Poté zalijte cuketovou směsí a nahoru pokládejte mozzarellu nakrájenou na tenké plátky a stejně tak i rajčata.

9

Zasypte bazalkou a pečte při 180 °C cca 30 minut do zezlátnutí mozzarelly.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladké velikonoční copánky z kynutého těsta

Pečený tvarohový koláč

Nestoudně dekadentní řezy s čokoládou, karamelem a vanilkovým krémem

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

Čočkový salát s avokádem

Grilovaná vepřová krkovička s cibulí

Masové kuličky s mozzarellou

Risotto s červeným vínem

Pikantní plněné papriky cuketou a lilkem

Tuniakové karbonátky

Bezlepkové boloňské špagety

Medvědí česnek v oleji