fbpx

Křupavá květáková pizza

Ten nejlepší a nejkřupavější základ pro květákovou pizzu jaký si lze přát. Někteří tento korpus dokonce označují jako ještě lepší, než klasický z mouky. A je také o něco zdravější. 🙂

Recept na květákovou pizzu

Ingredience

  • 2 růžice květáku
  • 3 vejce
  • 2 hrnky strouhaného sýra (dle chuti)
  • 1 lžíce italského koření
  • 1 lžíce soli

Postup

Krok 1

Nasekejte oba květáky na malé kousky, rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 220 °C okolo 10 minut.

IMG_4155

Krok 2

Do větší mísy vložte čistou utěrku a nasypte do ní upečené kousky květáku. Nechte vychladnout a poté vymačkejte z květáku přebytečnou vodu.

IMG_4156

IMG_4157

Krok 3

Smíchejte květák s ostatními ingrediencemi a ze vzniklého těsta vytvarujte kolečka jako základ pro pizzu.

IMG_4220

Krok 4

Pečte na 210 °C a jakmile začne vršek hnědnout, otočte a pečte dalších 10 minut.

cauliflower-pizzas-browned1

Krok 5

Na každou pizzu dejte své oblíbené ingredience, posypte sýrem a pečte, dokud se sýr nerozteče.

IMG_4253

Mohlo by vás zajímat:
pečení pizza posezení slané recepty snadné recepty

Zdroj: eatlocalgrown.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře