Křupavá květáková pizza
Ten nejlepší a nejkřupavější základ pro květákovou pizzu jaký si lze přát. Někteří tento korpus dokonce označují jako ještě lepší, než klasický z mouky. A je také o něco zdravější. 🙂

Ingredience
- 2 růžice květáku
- 3 vejce
- 2 hrnky strouhaného sýra (dle chuti)
- 1 lžíce italského koření
- 1 lžíce soli
Postup
Krok 1
Nasekejte oba květáky na malé kousky, rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 220 °C okolo 10 minut.
Krok 2
Do větší mísy vložte čistou utěrku a nasypte do ní upečené kousky květáku. Nechte vychladnout a poté vymačkejte z květáku přebytečnou vodu.
Krok 3
Smíchejte květák s ostatními ingrediencemi a ze vzniklého těsta vytvarujte kolečka jako základ pro pizzu.
Krok 4
Pečte na 210 °C a jakmile začne vršek hnědnout, otočte a pečte dalších 10 minut.
Krok 5
Na každou pizzu dejte své oblíbené ingredience, posypte sýrem a pečte, dokud se sýr nerozteče.
Mohlo by vás zajímat:
pečení pizza posezení slané recepty snadné recepty
Zdroj: eatlocalgrown.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře