Polníček s granátovým jablkem a slunečnicovými semínky

Granátové jablko je plodem granátovníku obecného, který můžeme vidět především ve Středomoří. Toto zajímavé ovoce se používá ve studené kuchyni, jeho šťavnatá semínka především do salátů. Hojně se ale využívá i šťáva z granátového jablka. Určitě znáte sirup grenadina, který se používá jako přísada do koktejlů. A jaké má granátové jablko léčivé účinky? Snižuje riziko vzniku rakoviny, je efektivním antioxidantem, upravuje zažívání a trávení a především snižuje hladinu „špatného“ cholesterolu. A nakonec ještě jedna otázka. Víte, kolik semínek průměrně obsahuje jedno granátové jablko? Pokud jste ještě ve své kuchyni tuto plodinu nevyzkoušeli, mám tu pro vás recept, který zvládnete během 10 minut.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • polníček (můžeme použít i směs salátů – rukola, polníček, atd.)
  • 2 lžíce balzamikového krému
  • šťáva z půlky pomeranče
  • 2 lžíce medu
  • himalájská sůl
  • 1 granátové jablko
  • hrst slunečnicových semínek
  • přepuštěné máslo

Postup

1

V misce si smícháme balzamikový krém se šťávou z pomeranče, med a himalájskou sůl. Zálivku promícháme s polníčkem.

2

Na pánvi si rozpustíme trochu přepuštěného másla, na kterém zlehka osmahneme slunečnicová semínka.

3

Na talíř naservírujeme promíchaný polníček, který zasypeme granátovým jablkem a slunečnicovými semínky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí citronový likér

Vánoční cukroví – linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní

Tříkrálový kynutý věnec se šlehačkou

Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Pečená cizrna v javorovém sirupu

Lehký čokoládovo jahodový dort

Ricottové gnocchi

Jablkový koláč

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Veganské ovesné koláčky s džemem

Zapékaný květák s křupavou sýrovou gratinou na povrchu

Nadýchaná kokosová roláda se smetanovou náplní a čokoládovou polevou