fbpx

Nepečený cheesecake se sušenkovým máslem

Že jste ještě neslyšeli o sušenkovém másle? Já před pár měsíci také ne :), narazila jsem na něj v několika zahraničních receptech a k mému milému překvapení i v obchodě. Na skleničce se sice uvádí "pomazánka", ale když už máme burákové a mandlové máslo, tak proč ne i sušenkové. Jeho základem jsou asi všem dobře známé karamelové sušenky Lotus. Pokud patří k Vašim oblíbeným, zamilujete si určitě i tuhle "pomazánku".

Nepečený cheesecake se sušenkovým máslem

Ingredience na 6 porcí

Na sušenkový základ si připravte:

  • 80 g karamelových sušenek Lotus
  • 20 g piškotů
  • 50 g másla

Krémová náplň:

  • 200 g čerstvého sýra nebo mascarpone
  • 100 g sušenkového másla Lotus
  • 60 g bílé čokolády
  • 100 g smetany ke šlehání 33 %

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Rozevírací dortovou formu o průměru 16 cm vyložte pečicím papírem, pokud budete dělat z dvojité dávky, použijte formu 23 cm.
Sušenky rozmixujte společně s piškoty na jemno. Přidejte na kousky nakrájené studené máslo a mixujte, až se vše spojí. Vysypte do připravené formy, rovnoměrně pokryjte celé dno a směs dobře přimáčkněte. Dejte do lednice, než si připravíte náplň.

Nepečený cheesecake se sušenkovým máslem
2

Nejdříve si rozpusťte bílou čokoládu, v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, a nechte vychladnout. Smetanu samostatně vyšlehejte do tuha, odložte stranou.
Sýr se sušenkovým máslem vyšlehejte do krémova, pak přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu a dobře zašlehejte. Nakonec stěrkou opatrně vymíchejte ušlehanou smetanu.
Krém naneste na sušenkový základ a rovnoměrně rozetřete. Formu přikryjte alobalem a dejte do lednice alespoň na 4–5 hodin ztuhnout, klidně i přes noc.

3

Boky cheesecaku ořízněte ostrým nožem, aby se uvolnil od formy a opatrně formu sundejte. Cheesecake můžete ozdobit čokoládovou polevou a kousky sušenek. Krájejte ostrým slabým nožem.

Nepečený cheesecake se sušenkovým máslem

Mohlo by vás zajímat:
Bez oříšků Dorty Jaro Léto Podzim Vegetariánské Zima

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře