Krevety se zeleninovým kuskusem
Jestliže jíme i na pohled, bude vám tento pokrm chutnat ještě dříve, než vložíte první sousto do úst.
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 5 krevet, očištěných
- ½ ks menší šalotky
- 20g lilku
- 50 g cukety
- Čerstvé bylinky – rozmarýn, bazalka, oregano, pažitka
- 15 g parmezánu + pár hoblinek na ozdobení
- Citronová šťáva
- Olivový olej
- Čerstvě mletý pepř a sůl.
- 50 g kuskusu (celozrnného)
- Salátová okurka
Postup
1
Kuskus nasypte do misky, přidejte špetku soli a lžičku olivového oleje a zalijte vroucí vodou tak, aby sahala cca 1 cm nad kuskus. Přiklopte a nechte nabobtnat.
2
3 krevety zvlášť opečte na pánvi do oranžova. Lehce potřete pánev olivovým olejem a krevety s trochou soli, citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem orestujte. Odložte stranou.
3
Na pánev nalijte asi 1 lžíci oleje a orestuje nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, lehce osolte a opepřete a restujte do změknutí. Pokud přidáváte rozmarýn, dejte ho do pánve na začátku. Zeleninu můžete podlít trochou vody, aby se vám nepřipalovala.
4
Zbylé krevety nakrájejte na drobné kostičky, a když se voda vypaří a zelenina je měkká, orestujte krevety. Přimíchejte nabobtnaný kuskus a nastrouhaný parmezán.
5
Okurku nakrájejte na jemné plátky a jimi vystelte kulaté tvořítko. Kuskus napěchujte dovnitř a nechte trochu propařit, aby se vám okurka nerozevírala (jako mě).
6
Navrch naaranžujte krevety, parmezán a posypte bylinkami.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}