Kuskus nasypte do misky, přidejte špetku soli a lžičku olivového oleje a zalijte vroucí vodou tak, aby sahala cca 1 cm nad kuskus. Přiklopte a nechte nabobtnat.
3 krevety zvlášť opečte na pánvi do oranžova. Lehce potřete pánev olivovým olejem a krevety s trochou soli, citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem orestujte. Odložte stranou.
Na pánev nalijte asi 1 lžíci oleje a orestuje nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, lehce osolte a opepřete a restujte do změknutí. Pokud přidáváte rozmarýn, dejte ho do pánve na začátku. Zeleninu můžete podlít trochou vody, aby se vám nepřipalovala.
Zbylé krevety nakrájejte na drobné kostičky, a když se voda vypaří a zelenina je měkká, orestujte krevety. Přimíchejte nabobtnaný kuskus a nastrouhaný parmezán.
Okurku nakrájejte na jemné plátky a jimi vystelte kulaté tvořítko. Kuskus napěchujte dovnitř a nechte trochu propařit, aby se vám okurka nerozevírala (jako mě).
Navrch naaranžujte krevety, parmezán a posypte bylinkami.