Italská polévka z pečených paprik a rajčat

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 velká červená masitá paprika nebo 2 špičaté
  • 2 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 6 sušených rajčat naložených v oleji
  • 2 stroužky česneku
  • 500–750ml zeleninového vývaru nebo vody
  • čerstvá bazalka
  • na dochucení pár kapek octa balsamico
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

1

Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru.

2

Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a trochu zchladnout. Odstraníme slupky z papriky i rajčat, z papriky vyjmeme semeník. Oboje posekáme, stačí na větší kusy. Nakrájíme na kostičky cibuli a sušená rajčata, posekáme česnek a bazalku. Cibuli zesklovatíme na oleji, přihodíme česnek, posekanou zeleninu i sušená rajčata, chvilku restujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem nebo vodou.

3

Necháme vařit cca 15 minut. Poté vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.

4

Nakonec přidáme bazalku a dochutíme pár kapkami balsamica, popř. dosolíme a už dál nevaříme.

Poznámka

Při servírování můžeme posypat trošku parmazánem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a dušenou zeleninou

Jednoduchá máslová kolečka s karamelovou náplní

Burgery s domácí bbq omáčkou a brioškami

Dokonalé italské sladké bochánky Castagnole

Hráškový krém s opečenou slaninou

Italský koktejl spritz

Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a šunkou

Bezlepkový čokoládový dortík

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Domácí čokoládové pralinky s kávovým likérem a smetanou

Tradiční sicilská parmiggiana