Nejlepší dýňové muffiny
Myslíte si, že vás dýně už nemůže ničím překvapit? Zkuste náš recept a uvidíte sami. Bez dýňových muffinů to není ten správný podzim!
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1/2 dýně Hokaido na pyré
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 100 g cukru
- 100 g třtinového cukru
- 30 ml mléka
- 30 ml oleje
Postup
1
Troubu si rozehřejeme na 190°C. Dýni rozkrojíme na dvě půlky. Jednu půlku dýně nebudeme na tento recept potřebovat. Druhou půlku dýně vydlabeme a rozkrojíme napůl, položíme na pečící papír a necháme péct 1 hodinu.
2
Dýni necháme vystydnout, lžící vydlabeme dužinu a rozmixujeme na konzistenci pyré.
3
V jedné míse smícháme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a všechno promísíme. V druhé misce spojíme vejce a oba druhy cukru, dýňové pyré, mléko, olej. Do druhé misky přisypeme suroviny z první misky a vše spojíme v těsto.
4
Formu na muffiny vymažeme tukem nebo vyložíme plech papírovými košíčky na muffiny. Připravené těsto dávkujeme vždy asi 1 cm pod okraj.
5
Pečeme na 250°C na 5 minut a poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 10 minut.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}