Podzimní dýňové muffiny s krémovým sýrem a skořicovou drobenkou

Muffiny s překvapením uvnitř – krémovým sýrem s vanilkou, který velmi připomíná chuť klasického cheesecaku, ovšem zabaleném do nadýchaného dýňového těsta. Na vršku je muffin posypán skořicovou drobenkou, která celý kousek hezky chuťově uzavírá :).
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Porce: cca 14 muffinů

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

Drobenka

  • 50 g třtinového cukru
  • 62g hladké mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 60 g másla, rozpuštěného

Těsto

  • 220 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 130 g třtinového cukru
  • 2 velká vejce
  • 220 g dýňového pyré
  • 120 ml oleje
  • 80 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Cheesecaková náplň

  • 170 g krémového sýra, pokojové teploty
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 35 g krupicového cukru

Postup

1

Předehřejte troubu na 210 °C. Muffinový plech vyložte košíčky.

2

Na drobenku smíchejte třtinový cukr, mouku a skořici v malé misce. Přilijte rozpuštěné máslo a zamíchejte tak, aby vznikla drobkovitá textura. Dejte prozatím bokem.

3

Ve větší misce promíchejte mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, skořici a koření. V jiné míse rozšlehejte třtinový cukr s vejci do pěny, přidejte dýňové pyré, olej, mléko a vanilku. Nalijte tuto směs do první mísy s moukou a promíchejte jen tak, aby se vše spojilo.

4

Na krém rozšlehejte krémový sýr dohladka. Přidejte žloutek, vanilku a cukr. Zamíchejte dohladka.

5

Lžíci muffinového těsta vložte do každého připraveného košíčku v muffinovém plechu. Poté rozdělte mezi košíčky připravený krém a zbytek muffinového těsta. Posypejte drobenkou.

6

Pečte v troubě přibližně 5 minut, poté snižte teplotu na 180 °C a nechte péci dalších 15 až 16 minut. Nechte muffiny 10 minut chladnout ještě v plechu, poté je vyndejte na mřížku a nechte vychladnout úplně.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché domácí housky

Batátový krém s pomerančem a chilli

Dort s ricottovou náplní, ovocným přelivem a bez mouky

Křupavé květákové jednohubky s česnekem a parmazánem

Paštika z kuřecích jater

„Malinové nebe“ – Nepečené malinové řezy s pudinkem

Smažené květákové placičky s jarní cibulkou a kari

Lahodný veganský falafel

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Grilovaný losos s mořskými řasami salicorne.

Rychlé bezlepkové tvarohové koblížky

Paprikové grissini s kukuřičnou moukou