Rychle naložený pikantní květák

Zaručuji vám, že tenhle květák překvapí naprosto každého, komu ho dáte na talíř. A to nejen svojí zářivě růžovou barvou, ale i výraznou pikantní chutí. Příprava trvá jen pár minut. Pak už jen stačí vydržet alespoň do druhého dne a můžete ochutnat tuhle křupavou lahůdku. Myslím, že hned poběžíte pro další květák

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 střední květák
  • 3 dcl jablečného octa
  • 2 dcl vody
  • 2 zarovnané lžičky soli
  • 2 nadrobno pokrájené vypeckované datle
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • 2 chilli papričky
  • 2 plátky červené řepy

Postup

1

Rozeberte květák na menší růžičky. Oloupejte si řepu, odkrojte z ní 2 plátky a ty přeřízněte napůl. Chilli papričky zbavte semínek a nakrájejte je na nudličky.

2

V hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, datle, sůl a hořčičná semínka. Jakmile začne nálev vřít, vhoďte do něj květák a nechte ho pod pokličkou přibližně 5 minut vařit. Pak plotnu vypněte a květák s nálevem nechte zakrytý stát na plotně dalších 10 minut.

3

Vařící vodou si vypláchněte uzavíratelné sklenice. Pak do nich pomocí čisté vidličky napěchujte povařený květák, přidejte plátky červené řepy, nakrájené chilli papričky a vše zalijte horkým vývarem. Sklenice pečlivě uzavřete a položte víčkem dolů. Takto nechte vychladnout.

4

Uchovávejte v chladném tmavém místě, kde vám květák vydrží i několik týdnů. Lze ho ale podávat již druhý den po naložení.
Skvěle se hodí k upečenému masu i jako pikantní doplněk snídaně, který vás stoprocentně probere

Poznámka

Pokud vám nálev nevystačí, klidně sklenice dolijte studeným octem rozmíchaným s vodou v poměru 1,5:1 a mírně osoleným. Snažte se ale sklenice květákem naplnit tak, aby okolo něj nezůstávalo příliš volného místa a nálevu nebylo potřeba moc. Na druhou stranu necpěte květákové růžičky do sklenic násilím, aby se nepolámaly.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečené krevety v medové marinádě

Pesto z mrkvové natě

Rajská polévka s bazalkou

Celozrnné těstoviny s chřestem

Restované zelené fazolky se slaninou a česnekem

12 zdravých ovesných kaší, které nemusíte vařit

Kokosové koule

Krtkův dort

Naprosto dokonalá čočková pomazánka

Jablkový koláč se smetanou

Vysoce návykový Kinder Maxi King dort bez mouky a cukru

Křupavé kotlety plněné sýrem a slaninou + video