Extrémně rychlý a snadný zmrzlinový dezert ze 3 ingrediencí

Žádné pečení, jen pár minut v kuchyni. Tento zmrzlinový dort působí a chutná skvěle, přitom je to naprostá brnkačka. V létě vám tento recept přijde opravdu vhod! Počet porcí: 6 – 8

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 velkých zmrzlinových sendvičů (jsou běžně k dostání, například v Tescu nebo Lidlu)
  • 230 g ušlehané šlehačky
  • 4 drcené čokoládové sušenky

Postup

1

Vyložte hlubokou formu pečicím papírem tak, aby byly pokryté i strany a papír vyčuhoval přes hrany ven.

2

Rozbalte 3 zmrzlinové sendviče a vyložte jimi dno formy.

3

Na sendviče navrstvěte polovinu ušlehané šlehačky a rovnoměrně rozetřete až ke stěnám formy.

4

Šlehačku posypte drcenými sušenkami.

5

Položte druhou vrstvu zmrzlinových sendvičů a na ni rozetřete zbytek šlehačky.

6

Zakryjte potravinovou folií a dejte do mrazáku alespoň na hodinu, dokud dort neztuhne.

7

Vyndejte dort z mrazáku a pomocí pečicího papíru vyjměte z formy.

8

Pomocí nože uhlaďte horní vrstvu šlehačky a dort případně dozdobte. Můžete použít drcené sušenky, ovoce nebo karamel.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Základní recept na máslový korpus k jakémukoli koláči

Polévka z pečeného květáku

Klasický domácí dýňový koláč s voňavým kořením

Jablkové řezy

Mandlové lívance

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta s marcipánem

Guláš z hlívy ústřičný a krémových žampiónů

Gnocchi s pestem ze sušených rajčat

Zaplétaný sladký skořicový chléb – Estonský Kringle + Videorecept

Vánoční cukroví – polomáčené máslové sušenky s čokoládovými hoblinkami

Kávový koláč s pekanovými ořechy