Pečený čaj

MILUJEM pečené čaje! S kupovanými sáčkovými čajmi sa ich chuť nedá vôbec porovnať a preto som neváhala a vyskúšala som si taký pripraviť aj doma. A nie je to nič zložité.

Dominika Valušiaková

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • čerstvé ovocie podľa chuti (ja som dala jablká, slivky, marhule, pomaranče, citróny …)
  • sušené ovocie (ja som použila hrozienka)
  • kryštálový cukor
  • mletá aj celá škorica
  • vanilkový cukor
  • klinčeky

Postup

1
Ovocie som si dobre umyla, očistila a nakrájala na drobné kúsky. Šupky z citrusov som neodhadzavala. Na väčší plech na pečenie som vysypala pokrájané ovocie, pridala som sušené ovocie, vanilkový cukor, mletú škoricu, celú škoricu ,klinčeky a kryštálový cukor. Na 1 kg ovocia som použila 500 g cukru. Hmotu som premiešala a rozprestrela po pekáči. Na vrch som poukladala šupky z pomarančov a citrónov.
2
Zmes som dala piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Po pol hodine som zmes premiešala a piekla ďalšiu polhodinu. Na konci som povyberala citrusové šupky a celú škoricu.
3
Ešte horúcou zmesou som plnila fľaštičky a nechala som ich pol hodinu hore dnom zabalené v deke. Z 1 kg ovocia mi vyšlo 6 malých fľaštišiek z detskej výživy.
4
POUŽITIE: Do šálky dajte 1-3 ČL pečeného čaju a zalejte vriacou vodou. Hodí sa najmä na dlhé zimné večery a krásne prevonia celý dom.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cizrnovo batátové kari (nejen) z pomalého hrnce

Špenátový krém s parmazánem

Vejce s pikantní zeleninou a kuskusem

Polentové noky

Jednoduché sýrovo-dýňové karbanátky

Domácí rebarborovo-jahodová marmeláda jako od babičky

Čokoládový dort s tvarohovým krémem

Jahodový dort s krémem z philadelphie

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Domácí čokoládové müsli

Smažené jarní závitky

Millefeuille s rumem