Dýňové muffiny alla cheesecakes se švestkami
Tento dezert je jednoduchý a skládá se z potravin, které má většina z nás běžně doma. Takže pokud vás čeká nenadálá návštěva, klidně jej zvládnete upéct.

Ingredience na 4 porce
Sušenkový základ:
- 100 g sušenek dle chuti (já použila Bebe dobré ráno)
- 15 g rozpuštěného másla
- 15 ml mléka
Tvarohová část:
- 200 g tvarohu
- 1 vejce
- 15 g kukuřičného škrobu
- 100–150 g dýňového pyré (lze případně vynechat)
- trochu citronové kůry a šťávy
- 30 g javorového sirupu (či jiného sladidla)
Na ozdobu:
- švestky
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Sušenky rozdrďte na jemno, přilijte máslo a mléko a promíchejte. Lepkavou hmotou vyložte dno silikonových muffinových košíčků (kdo chce, může je jemně vymyzat kokosovým olejem). Dejte do rozehřáté trouby péct na 180 °C na cca 10 minut. Vyšly mi 4 větší košíčky.

Mezitím si rozšlehejte veškeré ingredience na tvarohovou část. Švestky nakrájejte na kousky dle libosti. Formičky vyjměte z trouby, navrstvěte rovnoměrně tvarohovou hmotu a poklďte ovocem. Dejte znovu do trouby a pečte asi 30–35 minut.

Po upečení vyjměte z trouby a nechejte ve formičce zcela vychladnout. Poté opatrně vyklopte a můžete servírovat. Pro efekt můžete po povrchu jemně pocukrovat. Tvarohovo-dýňová vrstva je díky dýni i citronu velmi jemná a chutná. Dobrou chuť.


Poznámka
Ovocem můžete také vyložit část pod tvarohovou vrstvou, ovoce lze obměňovat dle chuti, velmi dobré jsou např borůvky či maliny.
Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře