fbpx

Dýňové muffiny alla cheesecakes se švestkami

Tento dezert je jednoduchý a skládá se z potravin, které má většina z nás běžně doma. Takže pokud vás čeká nenadálá návštěva, klidně jej zvládnete upéct.

Dýňové muffiny alla cheesecakes se švestkami

Ingredience na 4 porce

Sušenkový základ:

  • 100 g sušenek dle chuti (já použila Bebe dobré ráno)
  • 15 g rozpuštěného másla
  • 15 ml mléka

Tvarohová část:

  • 200 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 100–150 g dýňového pyré (lze případně vynechat)
  • trochu citronové kůry a šťávy
  • 30 g javorového sirupu (či jiného sladidla)

Na ozdobu:

  • švestky

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Sušenky rozdrďte na jemno, přilijte máslo a mléko a promíchejte. Lepkavou hmotou vyložte dno silikonových muffinových košíčků (kdo chce, může je jemně vymyzat kokosovým olejem). Dejte do rozehřáté trouby péct na 180 °C na cca 10 minut. Vyšly mi 4 větší košíčky.

Dýňové muffiny alla cheesecakes se švestkami
2

Mezitím si rozšlehejte veškeré ingredience na tvarohovou část. Švestky nakrájejte na kousky dle libosti. Formičky vyjměte z trouby, navrstvěte rovnoměrně tvarohovou hmotu a poklďte ovocem. Dejte znovu do trouby a pečte asi 30–35 minut.

Dýňové muffiny alla cheesecakes se švestkami
3

Po upečení vyjměte z trouby a nechejte ve formičce zcela vychladnout. Poté opatrně vyklopte a můžete servírovat. Pro efekt můžete po povrchu jemně pocukrovat. Tvarohovo-dýňová vrstva je díky dýni i citronu velmi jemná a chutná. Dobrou chuť.

Dýňové muffiny alla cheesecakes se švestkami
4
Dýňové muffiny alla cheesecakes se švestkami

Poznámka

Ovocem můžete také vyložit část pod tvarohovou vrstvou, ovoce lze obměňovat dle chuti, velmi dobré jsou např borůvky či maliny.

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře