fbpx

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta bez rafinovaného cukru

Švestkové knedlíky s mákem trochu jinak, zdravěji, slazené kokosovým cukrem a navíc ze špaldové a pohankové mouky, hotové za 30 minut – zkusíte je také? Švestky zrají a čekají, až si na nich pochutnáte, tak proč ne právě takto. 🙂

  • doba přípravy: 30 minut
  • počet porcí: 3-4
svestkove_knedliky

Ingredience

  • 100 g špaldové mouky
  • 50 g polohrubé pohankové mouky
  • 250 g tvarohu v alobalu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • švestky
  • mák, kokosový cukr a ghí k podávání

img_7972-567x850

Postup

1

Tvaroh lehce osušte, abyste se zbavili alespoň části přebytečné vody. Tvaroh smíchejte s vejcem a lžicí kokosového cukru.

2

Přisypte špaldovou a pohankovou mouku a vypracujte na vále těsto (pokud máte doma robota, je ta správná chvíle jej použít). Těsto by mělo být pružné, vláčné a nemělo by lepit, je možné, že bude nutné lehce podsypávat moukou, než těsto vypracujete. Jakmile je těsto hotové, zabalte jej do potravinářské folie a uložte na chvíli do lednice.

3

Mezitím si vypeckujte švestky, tak aby zůstaly celé.

4

Těsto vytáhněte z lednice a vytvořte z něj váleček, ze kterého postupně odkrajujte malé špalíčky. Ze špalíčků postupně tvořte v rukou malé kulaté placičky tak velké, aby do nich šla zabalit švestka.

5

Postupně zabalte švestky do těsta a vytvořte knedlíčky.

6

Připravené knedlíčky vařte 10-15 minut ve vroucí vodě.

7

Podávejte posypané mletým mákem, trochou kokosového cukru a přelité rozpuštěným ghí. Případně si je dejte třeba ze zakysanou smetanou nebo strouhaným tvarohem.

Mohlo by vás zajímat:
mák vejce

Zdroj: maryskitchenlove.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře