Švestkové knedlíky z tvarohového těsta bez rafinovaného cukru
Švestkové knedlíky s mákem trochu jinak, zdravěji, slazené kokosovým cukrem a navíc ze špaldové a pohankové mouky, hotové za 30 minut – zkusíte je také? Švestky zrají a čekají, až si na nich pochutnáte, tak proč ne právě takto. 🙂
- doba přípravy: 30 minut
- počet porcí: 3-4

Ingredience
- 100 g špaldové mouky
- 50 g polohrubé pohankové mouky
- 250 g tvarohu v alobalu
- 1 vejce
- 1 lžíce kokosového cukru
- švestky
- mák, kokosový cukr a ghí k podávání
Postup
Tvaroh lehce osušte, abyste se zbavili alespoň části přebytečné vody. Tvaroh smíchejte s vejcem a lžicí kokosového cukru.
Přisypte špaldovou a pohankovou mouku a vypracujte na vále těsto (pokud máte doma robota, je ta správná chvíle jej použít). Těsto by mělo být pružné, vláčné a nemělo by lepit, je možné, že bude nutné lehce podsypávat moukou, než těsto vypracujete. Jakmile je těsto hotové, zabalte jej do potravinářské folie a uložte na chvíli do lednice.
Mezitím si vypeckujte švestky, tak aby zůstaly celé.
Těsto vytáhněte z lednice a vytvořte z něj váleček, ze kterého postupně odkrajujte malé špalíčky. Ze špalíčků postupně tvořte v rukou malé kulaté placičky tak velké, aby do nich šla zabalit švestka.
Postupně zabalte švestky do těsta a vytvořte knedlíčky.
Připravené knedlíčky vařte 10-15 minut ve vroucí vodě.
Podávejte posypané mletým mákem, trochou kokosového cukru a přelité rozpuštěným ghí. Případně si je dejte třeba ze zakysanou smetanou nebo strouhaným tvarohem.
Mohlo by vás zajímat:
mák vejce
Zdroj: maryskitchenlove.cz
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře