Dýňové vafle s rooibosem, ořechy a medem
Vafle si dáváme na snídani vždy o víkendu. Děláme je na různé způsoby. Jelikož je období dýní a já mám dýně velice ráda, rozhodla jsem se je pro tentokrát udělat v dýňové variantě. Vylepšila jsem je další surovinu, kterou zbožňuji, a to o sypaný čaj rooibos, který krásně voní a skvěle chutná. Vylepšit si je pak může každý dle své chuti, já mám ráda variantu medu a směsi oříšků.

Ingredience na 6 porcí
- 200 g máslové dýně
- 2 vejce
- 6 lžic špaldové mouky (typ 630)
- 2 lžíce kokosu
- 1 lžíce medu
- 100 ml kokosového mléka
- 1/2 sypaného čaje rooibos
- 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- med na pokapání
- směs ořechů na posypání vaflí (např. kešu. lískové , vlašské, mandle případně hrozinky)
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Nejprve si okrájíme a vydlabeme dýni. Pak si ji nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vody. Vaříme cca 10 minut (až je dýně měkká).
Mezitím si v hmoždíři najemno nadrtíme sypaný čaj rooibos na prášek. Uvařenou a zchladlou dýni si pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do pyré. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Poté si nachystáme formu na vafle. V míse si vyšleháme vejce s medem a přidáme dýňové pyré, strouhaný kokos, kokosové mléko, prášek čaje rooibos, mouku a prášek do pečiva a vytvoříme řidší těsto. Těstem naplníme formu na vafle tak cca do tří čtvrtin a pečeme v předehřáté troubě 12-15 minut.
Poté necháme chvilku zchladnout. Vyklopíme z formy a podáváme pokapané medem a posypané oblíbenou směsí oříšků.
Poznámka
Inspirace: http://terezadolezalova.cz/2016/10/03/dynove-livanecky/
Mohlo by vás zajímat:
Dýně Fitness a zdravé
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře