Nejlepší snídaně – čokoládový francouzský toast
Pokud chcete začít den s úsměvem od ucha k uchu a mít v bříšku jak v pokojíčku, pak si dopřejte tento skvostný francouzský toast. 🙂 Jemná čokoládová náplň společně s čokoládovou polevou si získá srdce každého čokoholika.

Ingredience
Toast
- 1 hrnek kokosového mléka (lze vyměnit za obyčejné mléko)
- 2 – 4 lžíce směsi na přípravu horké čokolády (stačí i obyčejné kakao)
- 3 velká vejce
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky kokosového extraktu (nemusí být)
- 1/4 lžičky soli
- 4 lžíce másla
- 8 plátků vánočky
Náplň
- 3/4 hrnku kokosového mléka
- 250 g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje nebo másla
- 2 lžíce instantní kávy
Topping
- kokosová šlehačka (může být i obyčejná)
- marshmallows
- opečené kokosové plátky
Postup
1. Do misky si nalámeme čokoládu, přidáme kokosové mléko a olej. Dáme na 30 sekund do mikrovlnné trouby, vytáhneme a promícháme. Tyhle 30 sekundové intervaly opakujeme dokud není vše řádně spojené. Přidáme instantní kávu a ještě jednou promícháme. Směs by měla být zcela hladká. Směs dáme na 15 minut do mrazáku.
2. Mezitím si v mikrovlnné troubě ohřejeme kokosové mléko. Budou stačit zhruba 2 minuty. Do mléka přidáme směs pro přípravu horké čokolády. Necháme zchladnout.
3. V mělké misce si rozšleháme vejce, vanilkový i kokosový extrakt a sůl. Přimícháme i směs z kokosového mléka.
4. Připravíme si plátky vánočky. Z mrazáku vytáhneme náplň. Na 4 kousky namažeme směs a přiklopíme suchým plátkem vánočky.
5. Tyto tousty ponoříme do směsi a necháme v lednici namáčet zhruba 15 minut. Otočíme a máčíme ještě dalších 15 minut.
6. Pomalu si na velké pánvi rozpustíme máslo. Tousty opékáme z každé strany cca 4 minuty. Dáváme pozor, abychom je nespálili.
7. Vyjmeme z pánvičky, ozdobíme kokosovou šlehačkou, několika marshmallows a kokosovými plátky. Můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda nutella snídaně valentýn
Zdroj: www.halfbakedharvest.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře